Datum: 13.3.2022 18:50:00 - Rubrika: Dobro je vedeti
Energijski napitek za hitrejše okrevanje
Če želite svoje telo napolniti z energijo, izboljšati imunski sistem, prekrvavitev, delovanje možganov, potem poskusite prastar samurajski trik ...
Za recept japonskih samurajev se dolgo ni vedelo čemu služi. Šele raziskave v zadnjem času so pokazale, da ima ta preprosta mešanica velik vpliv na trdnost kosti, na energijo in splošno počutje, krepi imunski sistem ... Ključna lastnost tega napitka je, da telo z njim dobi vse potrebne minerale: od vitaminov, proteinov do kalcija.

Priprava je nekoliko zamudnejša, čeprav potrebujete samo dve sestavini in sicer 150 ml domačega jabolčnega kisa in surovo jajce. Jajce najprej dobro operite in ga dajte v kozarec, čezenj pa prelijte s kisom. Pustite stati 7 dni.

V tem času se bo lupina povsem raztopila in ostala bo samo mehka membrana, ki ohranja jajčni beljak in rumenjak. Odstranite membrano, vsebino jajca in kis pa dobro premešajte.

Vsak dan popijte po tri žlice te mešanice in to 3-krat na dan. Seveda lahko to mešanico razredčite v kozarcu mlačne vode, vztrajajte pa vsaj teden dni. Med tem časom pripravek hranite v hladilniku, že po nekaj dneh pa boste čutili, da imate več energije, pa tudi počutje se vam bo izboljšalo.
Erika Volk
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021