Datum: 11.12.2022 6:20:48 - Rubrika: Zdravje, lepota
Sok, ki vas bo branil pred prehladi in virusi
Vijolična vitaminska bomba za krepitev imunskega sistema
Za pripravo tega napitka potrebujete le 3 sestavine in 2 minuti časa. Deluje protivnetno, antibakterijsko, dal pa vam bo energije, da se imunski sistem lahko spopade s katerimkoli virusom. Ko so pred leti na Švedskem naredili test, so ugotovili, da več kot polovica tistih, ki je redno pila ta sok, niti enkrat ni zbolela za prehladom ali gripo. Bolezni zimskega časa so takšne, da jih je veliko lažje preprečevati, kot zdraviti. Kajti, ko je vaš imunski sistem enkrat načet, se veliko težje obnovi in tvegate, da vas prehlad čez kak mesec spet ujame.

Sestavine:
  • 1/4 manjše glave rdečega zelja
  • 1 sveža rdeča pesa
  • 4 pomaranče
  • 2 skodelici vode
Priprava:

Olupite pomaranče in rdečo peso, po potrebi dodajte skodelico vode ter v mešalniku dobro premešajte, da boste dobili gladko zmes. Zelje sesekljajte na majhne koščke in ga počasi dodajajte v zmes. Na koncu dajte še preostanek vode in dobro zmešajte.

Če pijete sok preventivno, je dovolj, če zjutraj popijete kozarec. Če vas že ščemi v grlu, ali pa vas je prehlad že ujel, popijte dve, do tri kozarce na dan. Vsekakor pa prvi dan popijte samo kozarec, da boste videli, kako vpliva na vas.

Rdeča pesa velja za naravni diuretik in ima blg odvajalni učinek. Čisti ledvice, kri, jetra, zato nikar ne pretiravajte.

Skupaj s pomarančami in rdečim zeljem, ki prav tako deluje čistilno na telo, je to zagotovo najbolj zdrav napitek te zime. Poleg izjemne količine vitamina C ima še veliko antioksidantov, ki pa v tej kombinaciji preganjajo melanhonijo.
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021