Datum: 14.12.2022 6:17:03 - Rubrika: Dobro je vedeti
15 nasvetov kako se znebiti velikega trebuha
Če se boste držali nekaj nasvetov, se lahko znebite odvečnih kilogramov okrog trebuha in kljub vsemu ostanete fit.
1. Jejte veliko surove hrane, ker je taka hrana bogata z vlakninami in izboljšuje delovanje črevesja in prebave.

2. Izogibajte se gaziranim pijačam, ker pijače s CO2 povzročajo napihnjenost, pogosto pa so prekomerno sladkane.

3. Ne jejte ocvrte hrane, ker ima veliko kalorij, veliko snovi, ki po nepotrebnem obremenjujejo prebavo in so lahko celo nevarne.

4. Izogibajte se pripravljenim začimbam, ker jih večina vsebuje preveč soli, ta pa zadržuje vodo v telesu in povzroča zatekanje sklepov.

5. Jejte vedno iz plitvih krožnikov, ker boste tako lažje kontrolirali svoj apetit (še bolje pa je, če 20 minut pred obrokom pojeste eno jabolko ali hruško - če se želite znebiti odvečnih kilogramov ne smete biti nikdar lačni).

6. Telesna aktivnost je ključ do vitke postave, vendar nikar ne pretiravajte. Dovolj je že pol ure sproščujočega sprehoda. Preveč telovadbe namreč povzroča fizični stres, ki je enako škodljiv, kot psihični.

7. Uživajte čim več hrane, ki pospešuje prebavo, mednje pa sodi veliko zelenega čaja, ingverja, rdečega poprav ... Vendar si zapomnite, da dobre prebave ni brez zadosti vode, vsak liter popite tekočine pa pomeni 200 kalorij manj.

8. Drža je naslednji ključ do uspeha. Nikar ne dovolite, da vaše trebušne mišice postanejo ohlapne, zato jih vsak dan pridno utrjujte.

9. Vsak dan imejte 6 obrokov, ki naj traja vsak po pol ure. Saj ni treba, da so to veliki obroki, dovolj je že občutek, da možgani mislijo, da imajo dovolj hrane. V večini primerov smo lačni zato, ker nas možgani v to prepričujejo in ne želodec.

10. Pijte veliko vode, ker bo to uredilo prebavo, očistilo telo, navlažilo črevesje in zmanjšalo apetit.

11. Izogibajte se sladkorju, sladicam, piškotom, bombonom ... Če se vam zdi, da vam primanjkuje sladkorja, raje pojejte kak citrus (pomarančo, mandarino, grenivkin sok).

12. Pazljivo izbirajte maščobe, ker so maščobe v margarini, pa tudi v mesu in mesnih izdelkih lahko škodljive. Pa še redijo.

13. En obrok ogljikovih hidratov na dan je dovolj, da potešite potrebo po njih. Na primer, če ste danes jedli krompir, potem ne jejte še testenin ali riža, tudi kruhu v istem obroku se izogibajte.

14. Berite deklaracije pred nakupom, ker se boste izognili škodljivim snovem, ki zastrupljajo telo. Poleg tega pa je procesirana hrana pogosto dražja od sveže.

15. Tehtajte se enkrat tedensko. Če se tehtate pogosteje, po nepotrebnem v podzavesti ustvarjate strah. Možgane je težko preslepiti.
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021