Datum: 23.11.2022 13:24:06 - Rubrika: Dobro je vedeti
Ostanki od kosila, ki jih nikdar ne bi smeli jesti za večerjo
Če vam od kosila ostane nekaj hrane, bodite pozorni, ali je zdravo še enkrat pogrevati in jesti za večerjo.
Postana in pogreta hrana je lahko zelo škodljiva - škodljiva na kratek rok, ker se na vsaki hrani začno nabirati bakterije, in trajno škodljiva na dolgi rok (to velja zrasti za maščobe, ki nastajajo pri cvrtju). Poleg že omenjene ocvrte hrane, za večerjo nikar ne jejte teh živil:

1. Pečeno rdeče meso
Svinjska pečenka, telečje ali jagnječje meso so zelo nevarni, saj se med toplotno obdelavo spremeni struktura, ki je zelo rakotvorna. Če tako meso dvakrat pregrevate, se začno v mesu tvoriti toksične snovi, ki v najboljšem primeru povzročijo prebavne motnje, v najslabšem pa raka na črevesju.

2. Perutnina
Tudi pregrevanje piščancev, kokoši in ostale perutnine vam zelo odsvetujemo. Veliko bolj zdravo je jesti hladno piščančje meso. Reciklirano kurje meso namreč povzroča številne rane na želodcu in prebavilih. Bodite pozorni na to tudi v restavracijah in kioskih s hitro hrano.

3. Juhe
Juhe so verjetno najpogostejša vrsta jedi in zanje je znano, da so pogrete in postane (skoraj) enako dobre, kot sveže. To je res, vendar velja le za zelenjavne juhe (še posebej, če so zelene barve, ker klorofil ohranja svežino). Če pa se je v juhi kuhalo meso, pa v nekaj dneh dobi juha kiselkast okus, kar je znak oksidacije in, da vsebuje toksične snovi.

Če želite zelenjavno juho vendarle shraniti za nekaj dni, je nikar ne shranjujte v kovinskih posodah, poleg tega pa raje, kot v hladilnik, jo dajte v zamrzovalnik. Pa še to za ne več kot 3 dni.
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021