Datum: 8.10.2021 20:21:17 - Rubrika: Dobro je vedeti
Najbolj nenavadni načini uporabe vina
Vino je v zmernih količinah zelo koristno za zdravje, če pa ga znate uporabiti, pa tudi v gospodinjstvu
1. Čiščenje stekla


Belo vino je izjemen pripomoček za čiščenje stekla. Če k čistilu dodate kozarec ali dva vina, bo čiščenje oken enostavnejše in bolj temeljito. Alkohol v vinu namreč razgradi mastne madeže.

2. Rane na koži


Rdeče vino vsebuje veliko aminokislin, ki imajo veliko antioksidantov. Če gazo namočite v vino in jo pritisnete na rano, se bo ta hitreje zacelila in hkrati razkužila. Poleg tega pa vino zaradi snovi, ki jih vsebuje, daje koži elastičnost in mehkobo. Zato je rdeče vino zelo zdravo tudi kot komponenta večerne naravne čistilne maske.

3. Odstranitev madežev


Ali veste, kako najlažje očistiti madež rdečega vina iz tkanine? Rešitev je belo vino! Visoka kislost in alkohol v belem vinu odstrani še tako trdovratne madeže.

4. Dezinfekcija sadja


če se želite znebiti pesticidov, bakterij in mikrobov, sadje za 10 minut namočite v jabolčni kis, lahko pa tudi v vino. Testi kažejo, da je vino zaradi antimikrobnih lastnosti enako učinkovito, kot bi sadje razkužili z vodikovim peroksidom. Če vas okus po vinu moti (zaradi otrok), sadje na koncu sperite pod tekočo vodo.

5. Past za sadne mušice


Če vas motijo mušice, lahko zanje naredite preprosto past. V kozarec natočite malo vina (zgolj toliko, da pokrijete dno). Iz papirja oblikujte stožec, ki bo imel na vrhu majhno odprtino in ga poveznite čez kozarec. Pazite le, da se bo dobro prilegal kozarcu. Mušice bodo v želji, da bi prišle do sladkega, zlezle skozi odprtinico na stožcu ... Presenečeni boste, kako učinkovita je ta metoda.

6. Modrice


Če ste se kje udarili in bi se radi znebili modric, si pomagajte z mrzlim vinskim obkladkom. Vino namreč vsebuje veliko flavonoidov, ki pospešujejo celjenje in čiščenje krvi.

7. Gnojilo


Vrtnarji pogosto rdeče vino zamenjajo s kompostom. Dovolj je, da na zemljo kapnete nekaj kapljic vina, kar povzroči, da nastanejo koristne bakterije, ki pospešujejo rast sadik.
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021