Datum: 15.10.2022 6:26:06 - Rubrika: Dobro je vedeti
Ali poznate recept s samo eno sestavino, ki uredi visok pritisk?
Predstavljamo vam recept bogat z vitaminom B3, ki v telesu uredi prekrvavitev, izboljša imunski sistem in zniža visok pritisk.
Ali ste vedeli, da so sončnična semena lahko tudi odlično zdravilo? Vsebujejo namreč veliko vitaminov in mineralov, še posebej učinkovito pa uravnavajo pritisk v telesu. Poleg tega je, še posebej v zimskih mesecih, pomembna dobra prekrvavitev, kar pozitivno vpliva na imunski sistem, telo pa se tudi lažje samo očisti strupov.

Za pripravo napitka iz sončničnih semen potrebujete oluščena semena in 4-krat toliko vode. To pomeni, da za vsakih 100 gramov semen potrebujete 4 dcl vode.

Napitek pripravite tako, da daste v posodo semena in čeznje nalijete vodo. Dajte na štedilnik in vse skupaj počasi kuhajte približno dve uri. Pomembno je, da segrevate tik pod vreliščem.

Po kuhanju, posodo odstranite iz štedilnika in počakajte pol ure, da se napitek ohladi. Nato ga precedite v steklen vrč, ki ga lahko hranite tudi v hladilniku, vsekakor pa na hladnem in temnem mestu.

Napitek lahko pijete za krepitev imunskega sistema, če pa na dan popijete 1 liter tega napitka (za to potrebujete približno 250 gramov semen), pa se vam bo pritisk popravil že po nekaj dneh. Seveda to ne pomeni, da vam ostalih zdravil ni potrebno jemati, je pa zelo pomembno, da spremljate svoj pritisk. Zaradi tovrstnih napitkov je lahko učinek zdravljenja močnejši in hitrejši ...

Vsekakor se je o konzumiranju večje količine sončničnega soka potrebno posvetovati s svojim zdravnikom.
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021