Datum: 9.10.2021 17:57:12 - Rubrika: Dobro je vedeti
Ste vedeli, za kaj so dobri krompirjevi olupki?
Predstavljamo vam 4 nasvete, kaj narediti s krompirjevimi olupki in kako poskrbeti za svoje zdravje.
1. Hipertenzija
Visok pritisk je zelo pogosta težava, ki se je mnogi niti zavedajo ne. Če se vam je nabralo nekaj krompirjevih olupkov, jih zalijte s toliko vode, da so vsi olupki pod vodo. Pustite jih vreti 10 minut. Nato posodo odstavite in pustite, da se ohladi. Nato vse skupaj prelijte v mešalnik in dobro premešajte, da boste dobili gosto snov. Tak sok precedite in pijte 3- do 4-krat na dan pred obroki in sicer nič več kot 3 do 4 žlice.

2. Hemeroidi
Potrebujete večjo posodo in večjo količino olupkov. Čezenj prelijte 3 do 5 litrov vode. Dajte na štedilnik, voda pa naj vre 10 minut. Tako vodo prelijte v banjo in si pripravite vročo kopel. Pomembno je, da sedite v čim bolj vroči vodi 15 do 20 minut.

3. Bronhitis
Nekaj koščkov krompirjevih lupin zalijte z vodo in pustite vreti 10 do 15 minut. Tako lupine položite na gazo in uporabite kot obkladek na prsih. Najbolje je, če imate tak obkladek čez noč, vsekakor pa ne manj kot nekaj ur.

4. Bradavice
Tudi bradavic in fibronov se lahko znebite s krompirjevimi olupki. Pravzaprav ne ravno z olupki, pač pa z zelenimi deli krompirja, ki jih moramo odrezati proč, ker so strupeni. V primerih, kot je boj z bradavicami, pa pride prav, saj imajo zeleni deli krompirja zelo močan protivirusne, protibakterijske, protiparazitske in protiglivične lastnosti. Kos zelenega krompirja pritisnite na mesto bradavice oziroma fibrona in pustite čez noč
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021