Datum: 29.8.2021 13:59:18 - Rubrika: Zanimivosti
Za kaj je dobra kavna usedlina
Kavna usedlina je tako vsestransko uporabna, da vam jo bo naslednjič škoda vreči proč.
Kavna usedlina je odlično sredstvo za prerokovanje, še bolj uporabna pa je pri vsakodnevnih opravilih, zdravju in dobrem počutju. Zbrali smo nekaj največkrat uporabljenih nasvetov.

1. Proti neprijetnim vonjavam iz čevljev
Iz alu-folije oblikujte malo posodico in jo dajte v omaro s čevlji. Kavna usedlina bo nase prevzela vse neprijetne vonjave. Še močnejši vpliv pa ima, če to posodico z usedlino daste v čevelj.

2. Odganja bolhe
Ko boste naslednjič kopali svojega štirinožnega ljubljenčka, dodajte v šampon žlico kavne usedline. Bolham vonj po kavi izredno smrdi, malo manj pa tudi psom in mačkam. Zato nikar ne pretiravajte, ker bodo vaši ljubljenčki jezni na vas.

3. Neprijetne vonjave v kuhinji
Zelo priporočljivo je, da imate v kuhinji, v elementih med posodo, hladilniku in tudi zamrzovalniku skodelico s kavno usedlino. Kava bo nevtralizirala tudi najmočnejše vonjave.

4. Hrana za rastline
Rastline, ki imajo rade kislo zemljo (azaleje, hortenzije, kamelije), lepše cvetijo, če jim v vodo za zalivanje dodate tudi kavno usedlino. Kava namreč ohranja kompost, hkrati pa hortenzijam spreminja barvo. Na modro.

5. Odbija insekte
Kava smrdi tudi muham, komarjem, mravljam in drugim žuželkam in insektom. Skodelica kave naj bo vedno blizu vrat, če pa se želite znebiti mravelj, pa jim natrosite kavno usedlino in prekinite njihovo pot.

6. Hišni ljubljenčki
Če želite, da vaše muce ne bodo grizle listov rastlin, natrosite v lonček nekaj kavne usedline. Tudi vaš kuža ne bo lulal na mestih, kjer bo zavohal sledi kave. Še večji učinek pa boste dosegli, če usedlino kave zmešate sokom pomaranč ali limon.

7. Nase veže prah
Kavna usedlina nase veže prav. Skodelica je skorajda obvezna za vse lastnike kaminov, saj boste zaradi kave imeli bistveno manj pepela po stanovanju.
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021