Datum: 3.2.2022 21:04:37 - Rubrika: Zanimivosti
Pekarna slabih fantov
Zaporniki so lahko zelo koristi in celo profitabilni, poleg tega se odlično zabavajo, povsod po svetu pa postanejo velika uspešnica.
Britanski kuharski velemojster Gordon Ramsay (je lastnik 16 Michelinovih zvezdic, predstavlja drugo mesto vsej zgodovini - več od njega ima le Alain Ducasse, 21 zvezdic)) je pobudnik nenavadnega kuharskega projekta. Začel je v Angliji, zdaj pa je njegovo pobudo podprlo tudi francosko ministrstvo za pravosodje.

Da bi razumeli Ramsayjev projekt, moramo poznati življenjsko pot slavnega kuharja, ki že vrsto let velja tudi za največjega zaslužkarje v svetu kulinarike. Česarkoli se loti, se spremeni v zlato, a zmeraj ni bilo tako.

Gordon Ramsay je bil problematičen otrok iz problematične družine. Večkrat je bil v poboljševalnih domovih, kot doma. Težave je imel v šoli in komaj izdeloval razrede. Ko je končal osnovo šolo, so ga bolj po naključju vpisali v kuharsko šolo. Nikjer drugje ga namreč niso sprejeli.

In tu se življenjska pot Gordona Ramsaya prelomi.

19 let je imel, ko je za restavracijo, ki sta jo odprla s kolegom, dobil svojo prvo Michelinovo zvezdico. Njegova pot je šla samo navzgor, največjo slavo pa je dosegel s svojim resničnostnim šovom, Master cheef, ki ima po celem svetu svoje različice (tudi pri nas). Vendar pa to ni edini Rmsayjev projekt.

Leta 2012 je Ramsay začel s projektom Bad Boys' Bakery. V londonskem zaporu je postavil pekarno, zaporniki pa so po njegovih receptih začeli izdelovati pecivo.

Ideja se je nedavno razširila tudi v Francijo, kjer nastajajo keksi Zonzon. Za embalažo so poskrbeli pri agenciji Evoo, projekt zaporniškega peciva pa je dobesedno čez noč postala velika uspešnica pariških kavarn. Zaenkrat je mogoče pecivo kupiti le v Parizu, čeprav ni izključeno, da se s tovrstnim poslom ne bodo ukvarjali tudi v drugih zaporih.
vkj


Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021