Datum: 3.2.2022 21:04:37 - Rubrika: Zanimivosti
Pekarna slabih fantov
Zaporniki so lahko zelo koristi in celo profitabilni, poleg tega se odlično zabavajo, povsod po svetu pa postanejo velika uspešnica.
Britanski kuharski velemojster Gordon Ramsay (je lastnik 16 Michelinovih zvezdic, predstavlja drugo mesto vsej zgodovini - več od njega ima le Alain Ducasse, 21 zvezdic)) je pobudnik nenavadnega kuharskega projekta. Začel je v Angliji, zdaj pa je njegovo pobudo podprlo tudi francosko ministrstvo za pravosodje.

Da bi razumeli Ramsayjev projekt, moramo poznati življenjsko pot slavnega kuharja, ki že vrsto let velja tudi za največjega zaslužkarje v svetu kulinarike. Česarkoli se loti, se spremeni v zlato, a zmeraj ni bilo tako.

Gordon Ramsay je bil problematičen otrok iz problematične družine. Večkrat je bil v poboljševalnih domovih, kot doma. Težave je imel v šoli in komaj izdeloval razrede. Ko je končal osnovo šolo, so ga bolj po naključju vpisali v kuharsko šolo. Nikjer drugje ga namreč niso sprejeli.

In tu se življenjska pot Gordona Ramsaya prelomi.

19 let je imel, ko je za restavracijo, ki sta jo odprla s kolegom, dobil svojo prvo Michelinovo zvezdico. Njegova pot je šla samo navzgor, največjo slavo pa je dosegel s svojim resničnostnim šovom, Master cheef, ki ima po celem svetu svoje različice (tudi pri nas). Vendar pa to ni edini Rmsayjev projekt.

Leta 2012 je Ramsay začel s projektom Bad Boys' Bakery. V londonskem zaporu je postavil pekarno, zaporniki pa so po njegovih receptih začeli izdelovati pecivo.

Ideja se je nedavno razširila tudi v Francijo, kjer nastajajo keksi Zonzon. Za embalažo so poskrbeli pri agenciji Evoo, projekt zaporniškega peciva pa je dobesedno čez noč postala velika uspešnica pariških kavarn. Zaenkrat je mogoče pecivo kupiti le v Parizu, čeprav ni izključeno, da se s tovrstnim poslom ne bodo ukvarjali tudi v drugih zaporih.
vkj


Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021