Datum: 29.4.2023 21:00:00 - Rubrika: Zanimivosti
Pred nami je medicinska revolucija imenovana angiogeneza
Angiogeneza temelji na razvrščanju krvnih žil in je metoda s katero lahko ozdravimo, ali pa močno zmanjšamo nevarnost za nastanek rakavih bolezni.
Pred nekaj leti je ameriški raziskovalec dr. William Li na prireditvi TED prvič svetu razkril novo metodo zdravljenja raka. Takrat je bil to laboratorijski eksperiment z nekaj primer dobre prakse tudi na ljudeh, danes pa se za terminom angiogeneza skriva povsem resna medicinska metoda za zdravljenje raka.

Dr. Li je že leta 1994 v ZDA ustanovil fundacijo, ki se ukvarja samo z angiogenezo, že med študijem na Harvardu pa je ugotovil, da lahko s hrano močno vplivamo na razvoj rakavih bolezni.

Lijeva metoda angiogeneze temelji na zdravi hrani. Nekatera živila imajo močan učinek, druga malo manj, najbolj presenetljive pa so kombinacije. Kot prav Li, bi svet v tem trenutku potreboval lestvico živil in kombinacije z drugimi.

Danes se z angiogenezo ukvarja že več kot 40.000 raziskovalcev po cele svetu, njihovi rezultati pa so pogosto bolj učinkoviti od običajnih zdravil na trgu. Poleg tega pa je zdrava hrana dostopna tudi tistim, ki nimajo denarja za draga zdravila. Je pa res, da to ni več v interesu kapitala.

Toplo vam svetujemo ogled spodnjega videa (manj vešči angleščine si lahko vklopite slovenske podnapise!):V predavanju dr. Li omeni primer ameriških moških, ki so 2x na dn jedli kuhan paradižnik oziroma paradižnikovo omako, ki ima veliko likopena, pa se jim je v 50 % rak na prostati skoraj v celoti pozdravil.

Kako deluje angiogeneza?

Dr. Li z ekipo razmišlja zeo preprosto. Tumorji rastejo, če imajo dovolj hrane, hrano pa dobivajo iz ožilja. Človeško telo ima za 95 kilometrov žil, ki se ves čas obnavlja. Ves čas nastajajo nove, drobne, male žilice, ki pa ni nujno, da vodijo do zdravih celic. Te drobne žilice predstavljajo bližnjico tumorjem do hrane. Če ustavimo nastajanje novih žil, ustavimo tumor. Najboljša metoda zdravljenja raka je še vedno, da rakavim celicam ne damo hrane ...

Na seznamu anti-angiogenezne hrane so: zeleni čaj, jagode, citrusi, jabolka, ananas, češnje, rdeče grozdje, rdeče vino, kurkuma, oreščki, artičoke, buče, tuna, česen, paradižnik (velja samo kuhan), olivno olje, granatna jabolka, temna čokolada, sir (zlasti ementaler in gauda).

Trenutno se raziskovalci trudijo ugotoviti, katere snovi preprečujejo generiranje novih žili, a so šele na začetku poti. Če se pa že danes želite držati načel angiogeneze, pa kar pogumno. Zdrava hrana ni škodila še nikomur.
vkj
Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021