Datum: 29.4.2022 21:00:00 - Rubrika: Zanimivosti
Pred nami je medicinska revolucija imenovana angiogeneza
Angiogeneza temelji na razvrščanju krvnih žil in je metoda s katero lahko ozdravimo, ali pa močno zmanjšamo nevarnost za nastanek rakavih bolezni.
Pred natanko več leti je ameriški raziskovalec dr. William Li na prireditvi TED prvič svetu razkril novo metodo zdravljenja raka. Takrat je bil to laboratorijski eksperiment z nekaj primer dobre prakse tudi na ljudeh, danes pa se za terminom angiogeneza skriva povsem resna medicinska metoda za zdravljenje raka.

Dr. Li je že leta 1994 v ZDA ustanovil fundacijo, ki se ukvarja samo z angiogenezo, že med študijem na Harvardu pa je ugotovil, da lahko s hrano močno vplivamo na razvoj rakavih bolezni.

Lijeva metoda angiogeneze temelji na zdravi hrani. Nekatera živila imajo močan učinek, druga malo manj, najbolj presenetljive pa so kombinacije. Kot prav Li, bi svet v tem trenutku potreboval lestvico živil in kombinacije z drugimi.

Danes se z angiogenezo ukvarja že več kot 40.000 raziskovalcev po cele svetu, njihovi rezultati pa so pogosto bolj učinkoviti od običajnih zdravil na trgu. Poleg tega pa je zdrava hrana dostopna tudi tistim, ki nimajo denarja za draga zdravila. Je pa res, da to ni več v interesu kapitala.

Glede na to, da bo 19. februarja 2015 v San Diegu v Kaliforniji že 17. simpozij angiogeneznih terapevtov, je očitno to po celem svetu zelo vroča tema.

Toplo vam svetujemo ogled spodnjega videa (manj vešči angleščine si lahko vklopite slovenske podnapise!):V predavanju dr. Li omeni primer ameriških moških, ki so 2x na dn jedli kuhan paradižnik oziroma paradižnikovo omako, ki ima veliko likopena, pa se jim je v 50 % rak na prostati skoraj v celoti pozdravil.

Kako deluje angiogeneza?

Dr. Li z ekipo razmišlja zeo preprosto. Tumorji rastejo, če imajo dovolj hrane, hrano pa dobivajo iz ožilja. Človeško telo ima za 95 kilometrov žil, ki se ves čas obnavlja. Ves čas nastajajo nove, drobne, male žilice, ki pa ni nujno, da vodijo do zdravih celic. Te drobne žilice predstavljajo bližnjico tumorjem do hrane. Če ustavimo nastajanje novih žil, ustavimo tumor. Najboljša metoda zdravljenja raka je še vedno, da rakavim celicam ne damo hrane ...

Na seznamu anti-angiogenezne hrane so: zeleni čaj, jagode, citrusi, jabolka, ananas, češnje, rdeče grozdje, rdeče vino, kurkuma, oreščki, artičoke, buče, tuna, česen, paradižnik (velja samo kuhan), olivno olje, granatna jabolka, temna čokolada, sir (zlasti ementaler in gauda).

Trenutno se raziskovalci trudijo ugotoviti, katere snovi preprečujejo generiranje novih žili, a so šele na začetku poti. Če se pa že danes želite držati načel angiogeneze, pa kar pogumno. Zdrava hrana ni škodila še nikomur.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021