Datum: 18.12.2022 17:25:21 - Rubrika: Zdravje, lepota
Doma narejen sirup, ki krepi imunski sistem in zdravi pljuča
Sirup iz smrekovih iglic je najboljše domače zdravilo za krepitev imunskega sistema in vas varuje pred pljučnico, prehladi, gripo ...
Sirup iz smrekovih iglic je pravi balzam za pljuča (v tem času je to še posebej aktualno). Blaži vse bolezni, ki so povezane z dihali, vključno tudi z najhujšimi: pljučnico in bronhitisom. Poleg tega ga lahko na enostaven način pripravite tudi sredi zime. Potrebujete le nekaj sveže nabranih iglic (namesto smreke so lahko tudi borove iglice, kar je še bolje) in domači med (najbolje cvetlični ali javorjev).

Kako pripravimo smrekov sirup?

Iglice je potrebno najprej dobro umiti (iglic dreves, ki rastejo ob cesti, ne nabirajte, ker vsebujejo preveč strupenih težkih kovin). Razprostrite jih po brisači in jih pustite 24 ur, da se dobro posušijo.

Nato vzemite steklen kozarec in vanj vlijte toliko medu, da pokrijete dno. Nanj dajte za približno 2 centimetra iglic in potem spet vlijte toliko medu, da prekrijete iglice. Temu spet sledi plast iglic in medu in to ponavljajte tako dolgo, da napolnite kozarec (približno 3 do 4 centimetre pod robom)..

Kozarec z iglicami in medom dobro zaprite in ga postavite na okensko polico, kjer je toplo (lahko je tudi nad radiatorjem) in največ sonca. Vse skupaj pustite stati 40 dni.

Sirup, ki ga tako dobite, jemljite po žličkah, z njim lahko sladkate čaj, jemljete pa ga lahko tudi preventivno.

ob tem moramo poudariti, da večina receptov, ki jih najdete po spletu, vsebuje sladkor, kar ni dobro za zdravje. Poleg tega veliko receptov uporablja vršičke iglavcev, ki pa jih v tem času ni, poleg tega pa imajo vršički povsem drugačno zdravilno moč od iglic. Iglice namreč vsebujejo veliko več smol, ki so bolj odporne in zato primernejše za zdravljenje bolezni dihal.

Ko je sirup pripravljen, ga precedite in hranite na hladnem in temnem.
Bis
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021