Datum: 16.10.2022 12:13:41 - Rubrika: Recepti
Testo za pice iz samo dveh sestavin
Kdaj ste nazadnje sami naredili testo za pico? Priznajte, da ne bi nikar pomislili, da lahko to storite s samo dvema sestavinama?!
Recept za izvrstno testo za pico iz samo dveh sestavin je prva na svojem blogu objavila Elettra Wiedemann. Picam iz preprostega testa se zato reče wiedemannine pice, recept pa gre tako.

Vzemite 200 gramov moke z dodatkom pecilnega praška in soli (lahko kupite pripravljeno mešanico, ali pa jo pripravite sami - pol vrečke pecilnega bo dovolj ter ščepec soli). K moki dodajte 150 gramov grškega jogurta.

Med grškim in navadnim jogurtom je precejšnja razlika, zato je zamenjava sicer mogoča, vendar pa okus ni enak. Grškemu jogurtu je s postopki odcejanja odstranjena sirotka, zato je bolj gost in kremast. Po okusu je podoben mlademu siru, a ima še vedno okus jogurta. Ima tudi več maščob (10 % in več), originalno pa je narejen iz ovčjega mleka, včasih tudi iz mešanice kravjega in ovčjega.

In še ena razlika je med grškim in navadnim jogurtom, ki je lahko odločilna pri vašem naslednjem nakupu. Grški jogurt ima več kalcija, več probiotikov in beljakovin, vsebuje pa manj sladkorja.

Testo iz moke in jogurta dobro premešajte, da dobite testo. Ko je testo pripravljeno, ga pustite stati 10 minut. Razvaljajte ga, po potrebi dodajte še malo moke, da testo ne bo lepljivo, pico pa naredite po svojem okusu.

Ne boste verjeli, a taka pica je bolj zdrava od klasične.
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021