Datum: 3.6.2022 6:54:12 - Rubrika: Dobro je vedeti
7 stvari, ki jih lahko počnete z zobno pasto
Mislite, da so zobne paste uporabne samo za beljenje zob, svež zadah in boj proti kariesu? Še veliko drugih stvari lahko počnete z njimi ...
1. Opekline
Če ne gre za odprto rano, lahko opečeno mesto namažete z zobno pasto, ki bo rano hladil in vlažil. Tako se koža ne bo otrdila, pač pa se bo zacelila tako, da ne bo sledov.

2. Nohti
Če svoje nohte namažete z zobno pasto, bodo postali bolj sijajni, trdnejši in svetlejši. Zobno pasto si morate v nohte vtirati več dni, da bo sprememba opazna.

3. Neprijetne vonjave
Ste pravkar rezali čebulo, česen, ali čistili ribe in imajo vaše roke še vedno neprijeten vonj? Roke si dobro umijte z nekaj zobne paste, ki bo nevtralizirala ostanke neprijetnih vonjav.


4. Šampon
Če kdaj ostanete brez šampona, si lahko lase operete z zobno pasto. Struktura zobnih past in šamponov je namreč zelo podobna. Res pa je, da uporabite veliko manj paste, kot šampona.

5. Grafiti
Določene stenske barve lahko odstranite z zobno pasto. Na krpo nanesite nekaj paste in potem previdno zribajte obarvan del. Veliko grafitov vam bo uspelo odstraniti.

6. Čiščenje cedejev in devedejev
Na vsakem cedeju, ali devedeju se čez čas naredijo drobni in malo manj drobni risi. To se pri večkratni uporabi pač dogaja. Da vas te sledi ne bi ovirale pri naslednjem predvajanju, plošček namažite z zobno pasto (na tanko jo razmažite po celi površini) in nato sperite z vodo. Nikar ne brišite s krpami, ki bi lahko puščale še več sledi.


7. Likalnik
Če vaš likalnik ne drsi gladko, se zatika, drsna površina pa je tudi že načeta, jo namažite z zobno pasto, kakopak. Nato s suho krpo dobro obrišite. Vklopite likalnik na najvišjo temperaturo , da se uničijo tudi najmanjše sledi zobne paste. Ko se likalnik ohladi, postopek ponovite dokler likalnik ne bo spet gladko drsel.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021