Datum: 21.9.2022 20:53:31 - Rubrika: Dobro je vedeti
Polovici dejavnikov, ki povzročajo raka, se lahko ognemo
Skoraj polovici dejavnikov, ki povzročajo raka, se lahko ognemo. Med najnevarnejše namreč sodijo kajenje, uživanje alkohola, nezaščitena spolnost in debelost.
Vsako leto zaradi raka umre 10 milijonov ljudi, od tega pa jih 4,5 milijona umre zaradi simptomov, ki bi se jim lahko ognili. Najpogostejša vzroka sta kajenje (tudi posredno) in alkohol, vse bolj pa naraščajo tudi raki zaradi debelosti (4,25% pri moških in 5,2 % pri ženskah).

Čeprav se zdi, da se enostavno lahko ognemo nevarnim situacijam, pa je realno stanje daleč od tega. Alkoholizem se pozdravi šele po 18 letih (!!!), kajenje (tudi pasivno!) pa šele po 20 letih (!!!). Povedano drugače: šele, ko 18 let ne pijete nobenega alkohola, ste lahko prepričani, da vam alkohol ne škoduje.

Za konec pa še en podatek ... Prav zaradi razvad, ki se jim ljudje težko odrečemo, je pomemben tudi finančni vidik zdravljenja, ki bi se ga morali zavedati predvsem odločevalci (politiki in stroka). Namreč: 100 milijonov evrov vloženih v preventivo v prehrani, prihrani 100 milijard evrov pri stroških zdravljenja.
Bis
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021