Datum: 24.7.2023 10:31:07 - Rubrika: Dobro je vedeti
Dieta z zeleno solato, zdaj!
Zdaj je najbolj pravi trenutek, da poskusite čim bolj dolgo vztrajati na dieti z zeleno solato. Poskusite, ne bo vam žal!
Priznajte, ob vročih dneh se najbolj prileže solata in zakaj bi svoj organizem packali z jedmi, ki povečujejo kilograme, povzročajo težave pri prebavi in morda celo bolezni, ki pa jih v poletnih mesecih, ko je okoli nas obilje vitaminov in mineralov ... In še več se gibljemo ... Poletje je najbolj zdrav čas leta, najbolje pa ga izkoristite prav z zeleno solato.

Za kaj gre?

Če želite shujšati, ali poskrbeti za svojo dobro kondicijo, morate pojesti maj, kot potrošite. Tega s kruhom, moko, testeninami in krompirjem ne boste dosegli, lahko pa z zelenimi stvarmi, vendar le, če jih pojeste manj, kot jih potrošite.

Ali ste vedeli, da ima 100 gramov zelene solate samo 11 kalorij, če pa k temu dodate še skodelico brokolija, paprike, kumare, zelene in špinače, bo taka kombinacija imela samo 50 kalorij. Brez težav lahko pojeste 4 take sklede, kar je veliko. Zagotovo se boste dobro najedli. Seveda lahko dodate tudi začimbe, oreščke in prelive, pa ne boste prišli na več kot 100, morda 200 kalorij. To pa je že količina, ki obeta zdravo hujšanje, pa še lačne ne boste.

Naj dodamo še to, da ima zelena solata sicer veliko vode, vendar ima tudi ogromno vitaminov A, C, E, K in B. Ima veliko fitonutrientov (med nje sodijo karotenoidi, kumarini, ki jih je veliko v citrusih, flavonoidei, ki jih srečamo v sadju, fenoli, ki jih je veliko v čaju in vinu, pa aliuma spojine, ki so osnova česna in čebule) ... Poleg tega zeleno solato lahko nadomestite (dopolnite) tudi s špinačo, blitvo, radičem, rukolo ...

Pazite samo na eno stvar ... Če uporabljate prelive, glejte, da nisi na osnovi majoneze ali polnomastnih mlečnih izdelkov, ker s tem v celoti pokvarite vse dobre učinke.

In še to: nič hudega, če boste na dieti z zeleno solato vzdržali samo en dan. Boste pa jutri, ali pojutrišnjem nadaljevali. Pomembno je, da čim več dni poskusite vztrajati na solatah, ker se vam bo vsak dan poznal. Poleg tega pa ste z dieto za lepoto nekoliko pozni, dieta za zdravje pa vedno pride prav.
vkj
Zdravje, lepota
Najmočnejši čistilec telesa: čaj z mlekom. A ne navadni čaj!
Dobro je vedeti
Požirek proti raku
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro imeti filter vrečko čaja za vzvratnim ogledalom
Dobro je vedeti
Ali smemo v plastenke dolivati vodo?
Zdravje, lepota
Zdravi holesterol in topi kilograme
Zdravje, lepota
Edinstven recept iz ajde in jogurta
Zanimivosti
Poznate učinke indijskega ljubezenskega napitka?
Zanimivosti
Kam s presežkom kože po hujšanju?
Dobro je vedeti
Dodajte to v kavo in ... shujšajte!
Zdravje, lepota
Vitaminska bomba, ki raztaplja celulit
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021