Datum: 19.5.2023 10:21:13 - Rubrika: Dobro je vedeti
Zakaj ne smemo pozabiti na vitamin D?
Vitamin D je sončni vitamin, ki ga telo potrebuje pri veliko več procesih, kot se nam zdi. Če vam, kaj od naštetega nagaja, potem veste zakaj ...
Vitamin D pomaga uravnavati kalcij v telesu, je ključnega pomena pri proizvodnji hormonov, brez njega se celoten organizem ne more učinkovito regenerirati. Kaj to pomeni?

1. Protivnetne lastnosti
Če ste nagnjeni k vnetnim boleznim, kot so fibromialgija, artritis ali srčne okužbe, potem vam je gotovo zdravnik predpisal več sonca. Zadrževanje doma ali v službi v pisarni lahko močno oslabi imunski sistem. Pa nikar si ne mislite, da je to problem samo pozimi. Narobe! Še večji problem je, ko so poletja prevroča in se več skrivamo v zaprtih prostorih in pod klimo.

2. Preprečuje mikrobne bolezni
Ne boste verjeli, a med mikrobne bolezni, ki nastanejo zaradi premalo sonca oziroma vitamina D, sta tudi gripa in prehlad. Če spomladi, pa tudi poleti, zbolite zaradi teh bolezni, je rešitev samo ena: bodite več na soncu.

3. Uravnava krvni tlak
Problematičen je predvsem visok krvni pritisk. Manj ste na soncu, višji pritisk boste imeli. žal pa obratno vedno ne velja.

4. Znižuje raven glukoze v krvi
Vitamin D je pri bolnikih s sladkorno boleznijo zelo pomemben, kar uravnava raven glukoze v krvi. Tudi, ko se pregrešite, bo vitamin D poskrbel, da se nivo čimprej normalizira.

5. Aktivira T celice imunskega sistema
T celice v imunskem sistemu nas ranijo pred kopico boleznimi. Imunski sistem brez teh celic ne more obstajati, ker ga nihče ne aktivira! Pomanjkanje vitamina D pomeni bolj zaspan imunski sistem, ki je poleg tega še manj učinkovit. In ne: ne pomagajo vam ne prehranski dodatki in še tako raznolika hrana ...
vkj
Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021