Datum: 15.5.2022 14:02:20 - Rubrika: Dobro je vedeti
Napitek za raven trebuh
Dovolj je samo ena žlica čudežnih semen, ki jih daste v kozarec vode ...
Sliši se neverjetno, vendar deluje. Pravzaprav je ta metoda tako enostavna in poceni, da vas ne stane veliko, če jo preizkusite. Dejstvo namreč je, da ima ta stvar največ vlaknin med vsemi živili, poleg tega so to rastlinske vlaknine, kar pomeni, da so še posebej zdrave, na voljo pa je v prahu, s obliki semen in kosmičev.

Veste kaj je to?

V indiji se uporablja kot odvajalo, njegovi zdravstveni vplivi pa so neverjetni. Gre za psylium, ki izboljšuje zdravje prebavnega trakta, pomaga pri hujšanju, pozitivno vpliva na zdravje srca, uravnava sladkor, odpravlja napenjanje ... Psylium se uporablja pri pripravi nekvašenega kruha, ker ne vsebuje glutena. Pogosto se dodaja k pecivom, ker znižuje glikemični indeks in preprečuje nenadno sproščanje sladkorja v kri ...

Kako uporabiti psylium?

Najenostavnejši način je, da žličko ali dve psyliuma v prahu zmešate s kozarcem vode. Počakajte 10 minut, ker psylium vsrka vase ogromne količine vode in ga nato popijte. To naredite pol ure pred vsakim obrokom in po nekaj dneh boste občutili razliko.

Pazite tudi na to, da po obroku pijete samo vodo ... Psylium veže nase tudi do 45-krat več vode, ali 10-krat več, kot denimo chia semena, zato bodite pozorni, da imate kozarec vode vedno pri roki.

Lahko se zgodi, da boste prvi dan diete popili tudi do 4-krat več vode, kot sicer.

A to vas naj ne skrbi, ker hkrati to pomeni, da boste imeli želodec vedno poln. V eni žlički psyliuma je 80% vlaknin, 0 % maščob, 0 % beljakovin in samo 15 kalorij.

Ob tem je dobro vedeti, da 1 gram psyliuma vsrka 45 gramov vode! Ker pa vsebuje neobičajno veliko vitamina B12, je zelo primeren tudi za vegetarijance in tiste, ki ne jeste veliko mesa.

Psylium najdete tudi pod imenom indijski tropotec.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021