Datum: 15.5.2022 12:38:47 - Rubrika: Dobro je vedeti
Poznate slabosti pomarančnega soka?
Ali veste v katerem primeru ne smete piti sveže stisnjen pomarančni sok?
Pomaranče sodijo med sadje z največ vitamini in minerali. V nobenem drugem sadju ga ni toliko, kot prav v pomarančah. Sveže stisnjen pomarančni sok se zdi, da je najbolj zdrava stvar na planetu, vendar ne povsem. Problem je, ker se ljudje premalo zavedamo nevarnosti. Pravzaprav sploh ne pomislimo, da bi lahko bilo kaj narobe ...

Za kaj gre?

Pomaranče imajo praktično vsega dovolj. Zato jih mnogi primerjajo s kokošjimi jajci, oboje pa je najbolj idealna prehranska kombinacija. Če le upoštevate nekaj malenkosti ...

Največji problem so pomaranče, ki zorijo med transportom. Ne samo, da imajo takšne pomaranče občutno manj vitamina C, zaradi transporta ga celo nekaj izgubijo (pravijo, da 1 % za vsak dan transporta).

Drug problem so razni preparati, ki jih uporabijo tako transporterji, kot tudi trgovci. Cilj teh preparatov je, da sadež ostane čim dlje tak, kot je bil na začetku, zato se v njem ne morajo razviti elementi, ki bi se lahko. Da se je s pomarančo dogajalo nekaj nenavadnega, najlažje ugotovimo po okusu: kisle pomaranče niso dosegle primerne stopnje zrelosti.

V obeh primerih smo ljudje, ki konzumiramo tak sadež, prikrajšani za vso bogastvo, ki bi ga morali biti deležni.

Kisle pomaranče zato niso za ljudi, ki imajo težave z gastritisom. Kislina pomaranč je lahko zelo problematična za vse, ki imajo težave z gerpom. Namreč, nezrele pomaranče imajo visoko vsebnost esencialnih encimov, zato jih naš organizem ne more prebaviti.

To pa povzroči še eno težavo, ki je še posebej značilna pri otrocih. Nezrele pomaranče lahko povzročijo močne alergije, izpuščaje na obrazu in telesu, srbečico, ekcem in pordelost kože. Pomarančni sok je za mladostnike v puberteti celo odsvetujemo.

Za konec pa majhen dodatek, da vse le ni tako črno ...

Ali ste vedeli, če 1 dcl sveže stisnjenega pomarančnega soka razredčite z 1 dcl vode, se morebitni negativni vplivi prepolovijo. Če je vode še več, so vplivi tako minorni, da je koristi, četudi od nezrelih pomaranč, veliko več, kot škode.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021