Datum: 24.4.2022 16:54:32 - Rubrika: Dobro je vedeti
Kakšen učinek imajo težke torbe na vaše zdravje?
Niso problem samo težke šolske torbe, problem so predvsem težke ženske torbice, ki jim dodamo še nakupovalne vrečke ...
Prenašanje težkih bremen ne vpliva samo na zdravje hrbtenice, pač pa težke torbe lahko povzročajo tudi ostale, manj znane simptome, kot so glavobol, otrdelost ramen in vratu, bolečine v križu in celo neravnovesje hormonov. Nič od tega ni prijetno, če pa se pojavlja dlje časa, pa lahko pride do poškodb živcev, mišic in kosti. Teh poškodb običajno ni mogoče pozdraviti, ker ne sodijo v kategorijo motenj gibanja, najprej pa se te ovire kažejo pri pisanju, risanju in vožnji.

Zato bodite pozorni na te stvari:

1. Izračunajte idealno težo za vas
Ali ste vedeli, da je povprečna ženska torbica težka 4 kilograme, nosite pa lahko samo 10 % svoje optimalne teže. Torej, če bi glede na vašo velikost in starost morali imeti 60 kilogramov, imate pa jih 80 kilogramov, imate problem in to ne samo s torbico, pač pa s kilogrami in, če k temu dodate še nakupovalne vrečke, potem se morate res zelo paziti. Najmanj, kar morate narediti, je, da bremena razporedite v obe roki, pazite pri dvigovanju in predvsem nošenju. Vsekakor vam svetujemo, da naredite nekaj za svojo težo. Ni prijetno, če morate vsak dan nositi s sabo 20 odvečnih kilogramov. Kot bi prostovoljno nosili žakelj cementa. Hm ...

2. Poiščite udobno točko za torbo
ženske torbice je zelo pomembno nositi na udobni točki. To je točka, ki vas najmanj bremeni. Nakupovalne vrečke so običajno prekratke in previsoke in pri njih nimamo veliko možnosti za eksperimentiranje in prilagajanje. Zelo pomembno je, da obremenite obe strani enakomerno.

3. Podite pozorni na čevlje
Če mislite, da bomo pisali o visokih petah, imate prav. Visoke pete so lahko zelo nestabilne. A problem so tudi copati, cokle, natikači in šlampasto zavezani čevlji. Slednji so lahko celo bolj nevarni, ker nas silijo v nenaravno držo. Vse to pa postane zelo kritično, če med tem uporabljate telefon, ker držite glavo v nenaravnem položaju, to pa lahko celo poškoduje hrbtenico.

Bodite pozorni nase.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021