Datum: 20.4.2023 20:32:40 - Rubrika: Dobro je vedeti
Zdaj je čas mastnih rib, riža in blitve
Ali ste vedeli, da mastne ribe spomladi najbolje krepijo imunski sistem? Če ne želite zboleti, so to najboljše zaščite ...
Veliko slišimo, da je vitamin D ključnega pomena za imunski sistem in bi zato morali jesti več morskih sadežev in mastnih rib, med katerimi prednjačita skuša in losos. Oboje ne samo, da nas napolni z vitamini in drugimi pomembnimi minerali, pač pa nas spravijo v dobro voljo in organizmu dajejo prepotrebno energijo, ki jo potrebujemo v teh časih.

Po drugi strani pa so spomladi bolj obremenjene tudi dihalne poti (ne samo sprememba vremena, pač pa tudi težave s cvetnim prahom), zato moramo biti pozorni tudi na vitamin A.

In še na eno stvar opozarjajo nutricisti. Rjavi riž je zmagovalec v količini vlaknin. Vsebuje tudi veliko triptofana, aminokislin in seveda tudi melatonina in serotonina, kar pomaga pri boljšem spancu. Če se zjutraj zbudimo spočiti, ponoči pa je telo opravilo vse očiščevalne in regeneracijske funkcije, se boste tudi čez dan bolje počutili. To je v času nestanovitnega aprilskega vremena še kako pomembno.

In še eno stvar ne smemo spregledati ... Zeleno-listnata zelenjava vsebuje veliko klorofila, pa pa nas brani pred virusi in bakterijami vseh vrst. Poleg tega zelena zelenjava čisti kri, preprečuje zakisanost in pomaga pri čiščenju organizma. Najmočnejši igralec v tem delu je blitva!
vkj
Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021