Datum: 20.4.2022 20:32:40 - Rubrika: Dobro je vedeti
Zdaj je čas mastnih rib, riža in blitve
Ali ste vedeli, da mastne ribe spomladi najbolje krepijo imunski sistem? Če ne želite zboleti, so to najboljše zaščite ...
Veliko slišimo, da je vitamin D ključnega pomena za imunski sistem in bi zato morali jesti več morskih sadežev in mastnih rib, med katerimi prednjačita skuša in losos. Oboje ne samo, da nas napolni z vitamini in drugimi pomembnimi minerali, pač pa nas spravijo v dobro voljo in organizmu dajejo prepotrebno energijo, ki jo potrebujemo v teh časih.

Po drugi strani pa so spomladi bolj obremenjene tudi dihalne poti (ne samo sprememba vremena, pač pa tudi težave s cvetnim prahom), zato moramo biti pozorni tudi na vitamin A.

In še na eno stvar opozarjajo nutricisti. Rjavi riž je zmagovalec v količini vlaknin. Vsebuje tudi veliko triptofana, aminokislin in seveda tudi melatonina in serotonina, kar pomaga pri boljšem spancu. Če se zjutraj zbudimo spočiti, ponoči pa je telo opravilo vse očiščevalne in regeneracijske funkcije, se boste tudi čez dan bolje počutili. To je v času nestanovitnega aprilskega vremena še kako pomembno.

In še eno stvar ne smemo spregledati ... Zeleno-listnata zelenjava vsebuje veliko klorofila, pa pa nas brani pred virusi in bakterijami vseh vrst. Poleg tega zelena zelenjava čisti kri, preprečuje zakisanost in pomaga pri čiščenju organizma. Najmočnejši igralec v tem delu je blitva!
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021