Datum: 19.4.2022 6:52:32 - Rubrika: Dobro je vedeti
5 živil, ki jih jemo za zajtrk in krajšajo življenje
že res, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva, vendar samo, če ne jemo teh stvari ...
Naloga živil, ki jih jemo zjutraj, je, da nam dajo dovolj energije za čez dan. žal pa so pogosto med njimi tudi živila, ki naš organizem obremenjujejo in mu celo škodijo.

Zbrali smo 5 najslabših živil, ki jih nikdar ne bi smeli jesti:

1. Sladki žitni kosmiči
Res je, da so okusni in enostavni za pripravo, vendar pa imajo pogosto dodane velike količine sladkorja, zato na dolgi rok kvarijo zdravje. Takšni kosmiči imajo poleg tega veliko sladkorja in zelo malo beljakovin, to pa draži vaše črevesje in ste hitro spet lačni. Z njimi organizem ne dobi nič koristnega.

2. Slanina
Slanina je visoko predelano meso z veliko soli. Slanina viša krvi pritisk, to pa škodi vsem notranjim organom, predvsem pa srcu in ožilju. Zelo problematični so nitriti, ki kvarijo črevesje, in bremenijo komunikacijo črevesja z možgani.

3. Krofi in pecivo
že recepti za krofe razkrivajo, da v njih ni prav nič zdravega. Če pa k temu dodamo še ogromne količine sladkorja, so lahko že majhne porcije zelo škodljive. In ne samo to ... Zmede, ki jo v črevesju ustvari samo en krof, se tudi po tednu dni čiščenja ni mogoče znebiti. Pa do rafiniranih ogljikovih hidratov še prišli nismo ... Hm ...

4. Klobase
Podobno kot slanina, vsebujejo tudi klobase veliko soli. Poleg tega za klobase vemo, da povzročajo raka na prebavilih (zlasti na črevesju in danki), velike količine nasičenih maščob pa povzročajo debelost in bolezni srca in ožilja.

5. Sladka kava
Sladka kava za zajtrk sodi v isto skupino, kot sladke pijače. Povzroča notranja vnetja, povečuje odziv na inzulin, povečuje tveganje za debelost, sladkorno bolezen in bolezni srca.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021