Datum: 10.4.2022 12:28:52 - Rubrika: Dobro je vedeti
Kaj se zgodi v telesu, ko pojeste kozarec nutele
Nutella je blagovna znamka italijanskega podjetja Ferrero in je namaz iz lešnikov in kakava. Same zdrave sestavine. Kaj res?
Nutella je prišla na trg že davnega leta 1964, danes pa jo delajo predvsem v obratih v Južni Ameriki, pa tudi v Nemčiji, na Poljskem in v Rusiji. Lešniki pridejo iz Turčije, kakav iz Nigerije, vanilija iz Kitajske, palmovo olje iz Malezije, sladkor pa iz Brazilije. In prav sladkorja je nenavadno veliko. Nekateri testi pravijo, da celo 58 %.

Če torej kozarec nutele jeste cel mesec, ne bo težav. Če pa kozarec pojeste v enem dnevu (manekenka v nedavni reklami jo poje v 2 minutah), pa stvar ni zanemarljiva. Poleg sladkorne bolezni se lahko pojavijo še druge težave.

Redi
2 žlici nutele vsebujeta 200 kalorij, kar pomeni, da je v celem kozarcu 2000 kalorij ali dovolj hrane za cel dan. Verjetno vam je jasno, da se pretiravanje z nutelo najprej pozna na številki garderobe ...

Bolečine v želodcu
(Pre)velike količine nutele v želodcu povzroča krče in bolečine za katere je potrebna zdravniška pomoč. Problem je vsekakor v preveliki količini sladkorja. Ne boste verjeli, vendar, metoda, ki v takih primerih edina pomaga, je bruhanje.

Skok inzulina
Preveč nutele poruši nivo glukoze v krvi, viški pa se skladiščijo v telesu kot maščobne obloge. Na žalost, večinoma okoli trebuha.

Za konec pa še to ...

Če nutela ne bi imela toliko sladkorja (morala bi ga imeti 10-krat manj!), bi bila izredno hranljiva in zdrava. Kakav in lešniki veljata za izjemno zdrava in koristna.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021