Datum: 8.4.2022 20:50:26 - Rubrika: Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Za temi izdelki se skriva ure i ure dela marketingarjev in ne dejanskih učinkov teh živil ...
To ni prispevek o tem, da bi bila ta živila nevarna, pač pa je samo opozorilo, da si velja ogledati deklaracijo in biti previden. Stvari v resnici niso takšne, kot so videti. Zbrali smo 5 primerov:

1. Sokovi v tetrapakih
Danes imamo množico sokov v tetrapakih in celo hladilniki so prilagojeni njihovi velikosti (no, lahko je tudi obratno). A bistvo se skriva drugje ... Ko pomislimo na zajtrk, vsi pomislimo, da moramo zraven popiti kozarec pomarančnega soka, ki sicer ni tako nevaren kot gazirane pijače in še kup vitaminov ima. A dobra plat se neha, ko pogledate, koliko sladkorja je v teh pijačah in koliko je sploh dejansko sadnega doka. Vse ostalo so konzervansi in barvila.

2. Jogurti v lončkih
že sama misel na jogurt nam pred oči pričara najbolj zdravo živilo na svetu. A pogled na deklaracijo, na dodane ogljikove hidrate, sladkor in druge konzervanse razblini to idilo. Četudi so dodana chia semena in pogojni probiotiki in kup umetnih vitaminov, se tak jogurt še vedno ne more primerjati z naravnim, domačim ...

3. Energijske ploščice
Čokoladice, ko so ravno prav velike, da jih lahko pojemo za eno malico, ali kot prigrizek po treningu ... V takšni energijski ploščici je ogromno mineralov, vitaminov in samih koristnih snovi ... Seveda to velja dokler ne pogledate na deklaracijo, ki je polna sladkorja in fruktuoznih sirupov. Skratka, nič koristnega, ali pa zelo, zelo malo.

4. Rastlinsko mleko
Če imate težave z laktozo, potem so rastlinska mleka zagotovo zanimiva alternativa. Na žalost pa potem, ko so odkrili rižev sirup, sirup iz sladkornega trsa in umetna sladila, je tudi trg rastlinskih napitkov dobesedno eksplodiral. Danes imamo na trugi toliko različnih rastlinskih alternativ, da se včasih vprašamo, od kod jih jemljejo in kako velike količine mandljev potrebujejo, za tako intenzivno proizvodnjo. Ja, ja ...

5. Proteinski napitki
Piti čiste beljakovine, je zagotovo zdravo in predvsem so taki napitki najlažji in najhitrejši vir beljakovin. Vendar pa ... V osnovi ločimo tri vrste beljakovin: rastlinske beljakovine, jajčne beljakovine in beljakovine iz mleka. Če imate težave z laktozo, potem so to dobre alternative. Če pa vam za to ni treba skrbeti, pa bodite pozorni na sladkorje in druge sestavine, ki so tam predvsem zato, da vam pričarajo "naravni" okus.
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021