Datum: 22.3.2022 18:13:43 - Rubrika: Dobro je vedeti
Katere koščice so koristne za telo
Veliko vrst sadja ima koščice, ki so koristne za naš organizem. Predstavljamo vam nekatere ...
Kutina
Čaj iz koščic kutine so v starih časih uporabljali za pomiritev kašlja, pripravljal pa se je kot poparek zvrhane žlice posušenih semen kutine (pustite jih stati 15 do 20 minut), zaužijte pa tri skodelice vročega čaja, ki ste ga lahko sladkali z medom.

Granatno jabolko
Semena granatnega jabolka blokirajo nastajanje prostih radikalov (najbolj učinkoviti so proti tisti, ki nastanejo kot posledica ultravijoličnega sevanja)- Največji učinek je na kvaliteto kože, ki je po skodelici soka s koščicami granatnih jabolk videti bolj gladka in prožna.

Oljčna semena
Fino zmlete koščice oljk so izredno dobre za čiščenje krvi, poživitev krvnega obtoka, kakovost kože in razstrupljanje organizma. V Grčiji še verjamejo, da oljčna semena povečujejo moč in plodnost žensk.

Češnjeva jedrca
blazino iz češnjevih koščic so že v antičnih časih poimenovali tudi kot blazina proti kolikam s čimer so lajšali težave v kolikami pri dojenčkih. Sicer pase čaj iz češnjevih koščic porablja še za lajšanje bolečin v ledvicah, revmatizmu, proti bolečinam v hrbtenici ...

Marelične koščice
Vsebujejo nenavadno veliko vitaminov A, C in B, pri čemer je amigdalin (vitamin B17) najbolj kočljiv. Ponekod je prepovedan, spet drugi pa ga priporočajo kot zdravilo proti raku.

Semena lubenic
Vsebujejo veliko cinka, železa, omega-6, beljakovin, vlaknin ... Imajo izrazito močan antioksidativen učinek in se pogosto uporablja v boju proti ledvičnim kamnom.

Liči koščice
Izvleček iz koščic ličija se uporablja proti staranju, saj spodbuja nastanek kolagena. Vlaži kožo, jo ohranja žametno in gladko, normalizira pH in preprečuje hiperpigmentacijo.

Grozna semena
Pomagajo pri zdravljenju enteritisa, hepatitisa in okužbe dihal. Priporočajo se pri mnogih boleznih srca, visokem holesterolu in hipertenziji (visokem pritisku).

Limonine koščice
20 do 30 limoninih pečk zdrobite in iz njih pripravite čaj. Uživajte ga tri tedne po 3 skodelice na dan in to je najboljše zdravilo proti glistam.
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021