Datum: 19.3.2022 18:56:53 - Rubrika: Dobro je vedeti
3 najslabše pijače za notranja vnetja
Ste kdaj pomislili, da so lahko notranja vnetja, to so vnetja črevesja, notranjih organov, tudi želodca in še kaj, dobra in slaba? Hm ...
Razčistimo takoj na začetku: notranjih vnetij je veliko in so stalnica v vsakem organizmu. Z njimi se telo brani pred okužbami, torej se samozdravi. Problem nastane takrat, ko je teh vnetij preveč in so dolgotrajna. Vplivajo pa notranja vnetja na bolezni srca, možganov in sladkorno bolezen.

Sistem notranjih vnetij nas varuje pred poškodbami z živili in je eden ključnih elementov imunskega sistema. Paziti moramo le, da svoj organizem ne obremenjujemo preveč in predolgo. Tudi imunski sistem in prebavni trakt si občasno zaslužita nekaj počitka.

Zato vam predstavljamo tri pijače, ki povzročajo notranja vnetja in se jim je dobro čim pogosteje ogniti.

1. Pijače z dodanim sladkorjem
Sladke pijače so največja nevarnost notranjih vnetij. To velja tako za naravno sladkane (tudi med in javorjev sirup sta med njimi!), kot tudi za umetna sladila, ki jih trenutna sodobna klasifikacija sploh ne dojema kot sladila (aspartam, eritritol, druga umetna sladila ...). Sladkor iz takih pijač lahko močno poslabša vnetja.

2. Soda
Problem pijač s sodo je, ker jih spremljajo velike količine sladkorja četudi se vam zdi, da ne. Upoštevajte, da nekateri proizvajalci sladkor skrivajo s soljo (natrijem), kar je samo še kaplja čez rob, ki poslabša celotno stanje. Poleg tega lahko take pijače povečajo število prostih radikalov v organizmu, ki poškodujejo ne samo zdrave celice tkiva, pač pa tudi celice imunskega sistema. Celične poškodbe so začetek vseh rakavih obolenj.

3. Alkohol
Občasni koktajli pomagajo sprostiti in razbremeniti telo, kar je v današnjem stresnem času dobro, a se občasnost lahko hitro spremeni v pretiravanje, kar poškoduje črevesno mikrofloro in povzroči sprva mikroskopske poškodbe, ki hitro prerastejo v resne in težke bolezni. Raziskave ocenjujejo, da se tako začne debelost, sladkorna bolezen, vsi raki debelega črevesa ...

In še ... Kdaj veste, da pretiravate z alkoholom? Ko ga popijete več kot 1 dcl na teden!

Spomnite se tega, ko boste naslednjič prijeli v roke kozarec piva.
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021