Datum: 18.3.2022 16:41:41 - Rubrika: Dobro je vedeti
Solata z dvema sestavinama in ogromno močjo
To je preprosta solata, ki znižuje krvni pritisk in holesterol, sestavljena pa je iz samo dveh sestavin.
Dve sestavini sta dovolj za pripravo okusnega obroka, ki uravnava krvni tlak in znižuje holesterol. To sta kumare in čebula! Nekateri poleg še štejejo jogurt, kar je samo pika na i, ki še dodatno okrepi moč solate.

Za kaj gre?

Kumare vsebujejo veliko vlaknin, magnezija in kalija. To povzroči, da se količina natrija v celica, ki povzroča razvoj ateroskleroze in hipertenzije, bistveno zmanjša, vlaknine pa znižujejo holesterol, kar zmanjšuje tveganja za sladkorno bolezen tipa 2.

Ključno vlogo pri tem ima čebula, ki je blag diuretik, deluje baktericidno in zato spada med naravne antibiotike. Kombinacijo s kumarami mnogi imenujejo tudi zdravstvena bomba. Vse, kar morate storiti pa je, obe sestavini narežite na rezine, podobno kot čips. Ob tem dodajte še svoje priljubljene začimbe (nazaj se držite le pri uporabi soli, za poper pa ne veljajo nobene omejitve), ne uporabljajte pa kisa in olja. Namesto tega prelijte solato z jogurtom (lahko tudi kefirjem), ker boste probiotičnimi celicami okrepili svojo prebavo.

Nekateri celo pravijo, da lahko s tako mešanico preprečite mnogo težav, ki so posledica visokega pritiska in povišanega holesterola, organizem pa bo dobil dodatno energijo in kopico potrebnih hranljivih snovi.

In še to ...

Ali ste vedeli, da pol-urni popoldanski dremež tudi znižuje pritisk in holesterol? Skrivnost namreč ni v spancu, pač pa v pomiritvi.

Upoštevajte to!
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021