Datum: 11.3.2022 11:34:02 - Rubrika: Dobro je vedeti
Proti rezancem, testeninam in klobasam
Vse več nutricistov se pridružuje iniciativi, da bi morali prepovedati, ali pa vsaj omejiti, uživanje teh živil. Veste, zakaj?
Prehranjevanje z rezanci, testeninami in klobasami povzroča celo vrsto bolezni, pri otrocih pa celo nepravilen razvoj, zato bi morali njihovo uživaje omejiti na samo 2-krat na teden. Še boljše bi bilo tako hrano za otroke v celoti prepovedati.

Starši imajo veliko in pomembno vlogo pri oblikovanju prehranskih navad otrok. Če se otrok v mladosti nauči jesti torte, čokolade in sladkarije, se bo moral v preostalem delu življenja temu odreči, ali pa vsaj omejiti. Bolezni, kot sta sladkorna bolezen in debelost, postajajo vse bolj obremenilna za zdravstvene sisteme, problem pa je rešljiv že, če rezancev, testenin in klobas ne bi jedli v večernih urah - to velja tako za odrasla, kot tudi otroke.

Problem take hrane je, ker ni uravnotežena. že res, da lahko z njo potešimo trenutne želje, na dolgi rok (nekaj ur) pa to ne reši nobene težave, kaj šele, da bi nas nasitila.

Pri otrocih je ta problem še večji.

A največji problem prehranske politike je prav osveščenost. Pri odraslih le redki prisluhnejo potrebam (svojega) telesa, pri otrocih pa gre že za odraščanje in razvoj. Poleg tega pa bodo navade, ki jih bodo pridobili v mladosti ponavljali v starosti.
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021