Datum: 11.3.2023 15:34:02 - Rubrika: Dobro je vedeti
Proti rezancem, testeninam in klobasam
Vse več nutricistov se pridružuje iniciativi, da bi morali prepovedati, ali pa vsaj omejiti, uživanje teh živil. Veste, zakaj?
Prehranjevanje z rezanci, testeninami in klobasami povzroča celo vrsto bolezni, pri otrocih pa celo nepravilen razvoj, zato bi morali njihovo uživaje omejiti na samo 2-krat na teden. Še boljše bi bilo tako hrano za otroke v celoti prepovedati.

Starši imajo veliko in pomembno vlogo pri oblikovanju prehranskih navad otrok. Če se otrok v mladosti nauči jesti torte, čokolade in sladkarije, se bo moral v preostalem delu življenja temu odreči, ali pa vsaj omejiti. Bolezni, kot sta sladkorna bolezen in debelost, postajajo vse bolj obremenilna za zdravstvene sisteme, problem pa je rešljiv že, če rezancev, testenin in klobas ne bi jedli v večernih urah - to velja tako za odrasla, kot tudi otroke.

Problem take hrane je, ker ni uravnotežena. že res, da lahko z njo potešimo trenutne želje, na dolgi rok (nekaj ur) pa to ne reši nobene težave, kaj šele, da bi nas nasitila.

Pri otrocih je ta problem še večji.

A največji problem prehranske politike je prav osveščenost. Pri odraslih le redki prisluhnejo potrebam (svojega) telesa, pri otrocih pa gre že za odraščanje in razvoj. Poleg tega pa bodo navade, ki jih bodo pridobili v mladosti ponavljali v starosti.
vkj
Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021