Datum: 10.3.2023 20:52:32 - Rubrika: Dobro je vedeti
3 ključne nevarnosti, ki jih povzročajo hormoni v mesu
Sintetični hormoni s katerimi človek hrani in zdravi živali za zakol, dokazano vplivajo na zdravje ljudi. To so trije najbolj očitnih.
Da živalski hormoni vplivajo na zdravje ljudi, je vrsta dokazov, a kaj , ko se spremembe na tem področju dogajajo prepočasi. Problem je, ker so vplivi vse bolj očitni, tisti, ki pa bi lahko kaj storili, pa si zatiskajo oči in še naprej uživajo v dokazano škodljivi hrani. Predstavljamo vam nekaj najbolj očitnih vplivov.

Tveganje za nastanek raka
Ker so hormoni maščobne molekule, ki ostanejo in se kopičijo v maščobnem tkivu, se te škodljive zaloge razmeroma enostavno prenašajo na človeka. Da je problem toliko večji, imajo ženske več maščobe, zato so problemi pri njih bolj očitni. Danes vemo, da preveliko uživanje mesta povzroča raka na dojkah, pri moških pa raka na prostati. Če k temu dodamo še nezdrav način življenja, so tveganje izjemno visoka.

Prezgodnja puberteta<
Pred pol stoletja so v Braziliji naredili obsežno študijo primerov zgodnje pubertete. Študija je pokazala povišano stopnjo estrogena in zeranola med dekleti. Pri fantih odstopanja niso bila tako očitna.

Ko so nedavno test ponovili, so bili rezultati šokantni. Število deklet se je povečalo za skoraj 7-krat, število fantov pa za 3-krat!Najstniki postajajo vse bolj nervozni, nasilni in neučakani, svoje pa k temu dodajajo tudi aktualne razmere, ki vse bolj drvijo iz kontroliranega nadzora.

Debelost
že zelo majhne količine steroidnih hormonov povzročajo izjemno povečanje telesne teže in s tem povečanje bolezni povezane s tem. Jasno je, da uporaba sintetičnih hormonov pri živalih močno vpliva na ljudi, kjer pa natančnih vzrokov še ne poznamo.

Če boste razmislili o svojih prehranskih preferencah, boste veliko naredili že, če boste uživali beljakovine, ki niso živalske.
Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021