Datum: 10.3.2022 20:52:32 - Rubrika: Dobro je vedeti
3 ključne nevarnosti, ki jih povzročajo hormoni v mesu
Sintetični hormoni s katerimi človek hrani in zdravi živali za zakol, dokazano vplivajo na zdravje ljudi. To so trije najbolj očitnih.
Da živalski hormoni vplivajo na zdravje ljudi, je vrsta dokazov, a kaj , ko se spremembe na tem področju dogajajo prepočasi. Problem je, ker so vplivi vse bolj očitni, tisti, ki pa bi lahko kaj storili, pa si zatiskajo oči in še naprej uživajo v dokazano škodljivi hrani. Predstavljamo vam nekaj najbolj očitnih vplivov.

Tveganje za nastanek raka
Ker so hormoni maščobne molekule, ki ostanejo in se kopičijo v maščobnem tkivu, se te škodljive zaloge razmeroma enostavno prenašajo na človeka. Da je problem toliko večji, imajo ženske več maščobe, zato so problemi pri njih bolj očitni. Danes vemo, da preveliko uživanje mesta povzroča raka na dojkah, pri moških pa raka na prostati. Če k temu dodamo še nezdrav način življenja, so tveganje izjemno visoka.

Prezgodnja puberteta<
Pred pol stoletja so v Braziliji naredili obsežno študijo primerov zgodnje pubertete. Študija je pokazala povišano stopnjo estrogena in zeranola med dekleti. Pri fantih odstopanja niso bila tako očitna.

Ko so nedavno test ponovili, so bili rezultati šokantni. Število deklet se je povečalo za skoraj 7-krat, število fantov pa za 3-krat!Najstniki postajajo vse bolj nervozni, nasilni in neučakani, svoje pa k temu dodajajo tudi aktualne razmere, ki vse bolj drvijo iz kontroliranega nadzora.

Debelost
že zelo majhne količine steroidnih hormonov povzročajo izjemno povečanje telesne teže in s tem povečanje bolezni povezane s tem. Jasno je, da uporaba sintetičnih hormonov pri živalih močno vpliva na ljudi, kjer pa natančnih vzrokov še ne poznamo.

Če boste razmislili o svojih prehranskih preferencah, boste veliko naredili že, če boste uživali beljakovine, ki niso živalske.
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob




Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021