Datum: 10.3.2022 17:58:09 - Rubrika: Dobro je vedeti
S sadjem proti strupom
Sadje je zelo učinkovito orodje za boj proti zastrupitvam vseh vrst. Učinki sadja so neverjetni ...
Zdravniki in nutricisti po svetu se strinjajo, da bi moral vsak pojesti vsaj 300 gramov sadja na dan. žal se to ne zgodi, niti občasno!

Učbeniki pravijo, da je na dan dovolj 60 do 70 miligramov vitamina C, najnovejše raziskave pa ugotavljajo dvoje: tudi 3-krat več vitamina C bi še vedno bilo premalo, poleg tega pa ima današnje sadje in zelenjava bistveno manj hranilnih snovi, kot sadje pred leti in več (upad vitamina C je dramatičen - vsako leto ga je v živilih približno 2 % manj, kar je ogromno!).

A pri sadju moramo dodati še eno pomembno lastnost. Mnogi pravijo, da sadje redi. Morda. A nikakor ne bolj kot kruh, testenine, meso ali sladkarije. Za primerjavo: 100 gramov kateregakoli sadja vsebuje 80 kalorij, 100 gramov kruha pa 260. Razlika je občutna!

Najpomembnejša lastnost sadja pa je, da se med potovanjem skozi prebavni trakt nanj prilepijo različne strupene snovi, ki bi, če bi ostale v telesu, lahko povzročile številne nevšečnosti. Sadje je tako veliko močnejši in temeljitejši magnet za strupe, kot mleko. Včasih je veljalo, da mleko nevtralizira strupe, a ga sadje še bolj.

In ne samo to ... Mleko je učinkovalo po 30 minutah, sadje pa potrebuje le 4 do 5 minut.

Sadje lahko uživajo vsi: starši in otroci. Nekatere vrste sadja sicer niso vsem priporočljive, a je naravni sladkor veliko boljši od industrijskega. Sadni sladkor je za medom drugi najbolj zdrav sladkor, kar jih poznamo.


vkj


Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021