Datum: 3.3.2022 18:46:23 - Rubrika:
Simptomi raka na želodcu, ki ne bolijo
Čeprav rak na želodcu spada med najbolj boleče, pa ga je v začetnem stadiu težko prepoznati.
Za raka na želodcu je značilno, da so začetni simptomi neboleči. To je tudi čas, ko je mogoče bolezen premagati. Zato bodimo previdni pri teh simptomih ...

1. Kri v blatu in bruhanje
Kri v blatu je lahko posledica tudi česa drugega, za rak na želodcu pa je značilno, da je kri nekoliko temnejše barve. Kri v blatu je lahko temno rdeče barve, celo črne, to pa je težko prepoznati.

2. Apetit hitro izgine
Se vam je zgodilo, da ste bili neizmerno lačni, po nekaj grižljajih pa vam je apetit povsem izginil. Simptom zgodnje sitosti je lahko tudi znak za raka na želodcu. Obvezno se o tem pogovorite z zdravnikom.

3. Bolečine v notranjosti trebuha
Bolečina, ki se pojavi za kratek čas in hitro izgine, je lahko povezana z rakom na želodcu. Previdni bodite, če je bolečina vse daljša in močnejša. Nikar ne čakajte, da postanejo razmere nevzdržne.

4. Nepojasnjena izguba teže
Številne bolezni, vključno s sladkorno boleznijo tipa 1, Addisonovo in Crohnovo boleznijo lahko prepoznamo po nepojasnjeni izgubi teže. Vsekakor bodite pozorni na količino izgubljene teče in na hitrost hujšanja. Če niste naredili nič za izgubo teže, bodite previdni. V takem primeru se poskusite zrediti ...

5. Pogosta zgaga
Če vas daje nenehna zgaga in imate neredno prebavo, poskusite spremeniti jedilnik. Če simptomi kljub vsemu ne izginejo, obiščite zdravnika.

6. Napenjanje, driska in zaprtje
Vse troje je posledica sprememb prebave. Če se vam to dogaja dlje časa in je občasno boleče, obiščite zdravnika. Naj to velja že pri manjši bolečini. Če je rak, bodo bolečine vedno bolj nevzdržne, zato je bolje ukrepati prej.
vkj


Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021