Datum: 3.3.2023 16:55:10 - Rubrika: Dobro je vedeti
3 težave, ki jih bučna semena z lahkoto premagajo
Celo svetovna zdravstvena organizacija priporoča bučna semen, ker vsebujejo esencialna hranila, ki telesu primanjkujejo. Preverite za kaj gre?!
1. Nespečnost in motnje spanja
Nespečnost je velik problem, še pogosteje pa je simptom pri mnogih boleznih. Ljudje, ki trpijo zaradi nespečnosti, imajo pogosto tudi depresijo. Za vse, ki imajo premalo spanca, so bučna semena najboljše naravno zdravilo. Dnevno uživanje vsaj ene pesti semen na dan sprošča telo in duha, odpravlja živčnost in tesnobo ter seveda izboljša spanec.

2. Simptomi menopavze
Ne mislite si, da se boste s tem ukvarjali samo na stara leta. Nikakor ne! Znaki menopavze se lahko pojavijo veliko prej, četudi samo občasno. Vseeno je dobro biti previden.

Hormonsko neravnovesje povzroča številne simptome: pogoste vročinske utripe (glavobole), bolečine v sklepih in depresija. Dokazano je, da bučna semena pomagajo uravnavati hormonsko ravnovesje in ga celo zdraviti.

Hkrati s tem bučna semena povečujejo nivo lipoproteinov, kar znižuje povišan tlak, zmanjšuje obremenitve srca in popravi nivo holesterola v telesu.

3. Ledvični kamni
Bučna semena so naravni diuretik, zato boste pogosteje hodili na stranišče, hkrati pa boste s tem očistili ledvice in mehur odpadnih snovi. Raziskave so potrdile, da bučna semena preprečujejo nastajanje kalcijevega oksilata (ledvičnih kamnov) in ga pomagajo odplakniti iz telesa.

Na koncu pa moramo dodati še, da so bučna semena zelo učinkovita tudi pri hipertenziji, artritisu in parazitskih okužbah, pomagajo pa še pri zaščiti srčno-žilnih bolezni.

Potrudite se, da vsak dan pojeste pest semen.
vkj
Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021