Datum: 3.3.2022 18:55:10 - Rubrika: Dobro je vedeti
3 težave, ki jih bučna semena z lahkoto premagajo
Celo svetovna zdravstvena organizacija priporoča bučna semen, ker vsebujejo esencialna hranila, ki telesu primanjkujejo. Preverite za kaj gre?!
1. Nespečnost in motnje spanja
Nespečnost je velik problem, še pogosteje pa je simptom pri mnogih boleznih. Ljudje, ki trpijo zaradi nespečnosti, imajo pogosto tudi depresijo. Za vse, ki imajo premalo spanca, so bučna semena najboljše naravno zdravilo. Dnevno uživanje vsaj ene pesti semen na dan sprošča telo in duha, odpravlja živčnost in tesnobo ter seveda izboljša spanec.

2. Simptomi menopavze
Ne mislite si, da se boste s tem ukvarjali samo na stara leta. Nikakor ne! Znaki menopavze se lahko pojavijo veliko prej, četudi samo občasno. Vseeno je dobro biti previden.

Hormonsko neravnovesje povzroča številne simptome: pogoste vročinske utripe (glavobole), bolečine v sklepih in depresija. Dokazano je, da bučna semena pomagajo uravnavati hormonsko ravnovesje in ga celo zdraviti.

Hkrati s tem bučna semena povečujejo nivo lipoproteinov, kar znižuje povišan tlak, zmanjšuje obremenitve srca in popravi nivo holesterola v telesu.

3. Ledvični kamni
Bučna semena so naravni diuretik, zato boste pogosteje hodili na stranišče, hkrati pa boste s tem očistili ledvice in mehur odpadnih snovi. Raziskave so potrdile, da bučna semena preprečujejo nastajanje kalcijevega oksilata (ledvičnih kamnov) in ga pomagajo odplakniti iz telesa.

Na koncu pa moramo dodati še, da so bučna semena zelo učinkovita tudi pri hipertenziji, artritisu in parazitskih okužbah, pomagajo pa še pri zaščiti srčno-žilnih bolezni.

Potrudite se, da vsak dan pojeste pest semen.
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021