Datum: 25.2.2023 12:15:57 - Rubrika: Dobro je vedeti
Ste vedeli, kako koristne so lupine?
Predstavljamo vam nekaj lupin, ki jih vztrajno mečemo vstran, čeprav vemo, kako zdravilne so?
Marsikje po svetu se smejijo takim ljudem, ki mečejo proč lupine, čeprav vedo, kako zdravilna je? Dejstvo je,, da smo navajeni tako jesti, a bi vseeno bilo dobro, če bi se poskusili tega odvaditi.

Banane
Za lupine banan velja, da vsebuje veliko serotonina, ki blaži in lajša depresijo, ima veliko luteina, ki ščiti pred negativnimi učinki ultravijolične svetloba ... V lupini je še marsikaj drugega. Zato vam priporočamo, da naslednjič date v mešalnik kar celo banano, ali pa jo skuhate (pustite 10 minut vreti). Banane imajo izjemno moč ...

Jabolka
Ali ste vedeli, da je v tanki lupini jabolka skoraj polovica vseh hranljivih snovi tega sadeža. Spomnite se, ko boste naslednjič jedli olupljeno jabolko. V lupini je ogromno vitamina C, vitamina A in kalija. Vitamina K je v lupini celo 4-krat več kot v sredici. V lupini najdemo tudi antioksidant kvercetin, ki ohranja zdravje pljuč in izboljšuje možganske funkcije.

Kivi
Čeprav ima kivi zoprno dlakavo lupino, pa velja za izredno zdravo. Lupina vsebuje ogromno antioksidantov, ki delujejo protialergijsko, antibakterijsko in antikancerogeno. Lupina kivija ima 3-krat več antioksidantov kot sredica, izkazala pa se je kot najbolj učinkovita proti virusom E.coli in stafilokoki (povzročajo gnojna vnetja sklepov).

Ananas
Da, tudi lupina ananasa je užitna. Vsebuje obilje bromelaina, ki je prebavni encim, ki deluje protivnetno in izredno hranljivo. V lupini je celo 3-krat več hranljivih snovi, kot v celotni sredici. Če le lahko, dajte naslednjič cel ananas v mikser ...

Citrusi
Lupine citrusov vsebujejo ogromno flavonoidov, ki znižujejo holesterol, deluje pa samo na slab holesterol, dobrega celo krepijo. V belem delu lupine najdemo ogromno pektina, ki pomaga pri premagovanju škodljivih bakterij v črevesju, poleg tega pa vsebuje tudi do 20-krat več antioksidantov, kot jih ima sredica. Sok narejen s celimi citrusi je izjemno zdravilo.

Krompir
Ali ste vedeli, da imata lupini dveh krompirjev toliko vitamina C, kot ga potrebuje naše telo v celem dnevu. Neolupljen krompir ima ogromno kalija, fosforja, cinka, železa in izjemno zdravih hranljivih rastlinskih vlaknin.
vkj
Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021