Datum: 20.2.2022 13:44:59 - Rubrika: Dobro je vedeti
živila za zdravo kožo pred iztekom zime
Na splošno velja, da živila, ki jih kupimo v vrečkah, niso dobra za kožo. Pa veste, kaj to pomeni?
No, nekoč je veljalo, da živila pakirana v vrečke (tudi papirnate), niso dobra za kožo. Danes pa moramo skupino "prepovedanih" živil povečati še zabel kruh in izdelke, ki vsebujejo veliko sladkorja. Danes ne moremo z eno besedo opisati vseh prepovedanih izdelkov. Jih je preveč.

A vseeno je čas, ko se zima počasi poslavlja, zelo pomemben za našo kožo, ki mora preklopiti na drugačen način delovanja. Da bi to spremembo dočakali kar se da dobro pripravljani, poskusite s temi živili ...

1. Olivno olje
Olivno olje je bogato z nenasičenimi kislinami, ki so dobre za kvalitetno in nežno kožo. Olivno olje je poleg tega tudi zelo okusno in primerno za uporabo v mnogih jedeh, najboljše lastnost olivnega olja pa je, da daje dolgotrajen občutek sitosti. Pomembno je le, da ga jeste počasi, zelo počasi ...

2. Temna čokolada
Temna čokolada ima veliko antioksidantov, ki ščitijo celice pred prostimi radikal, kar vključuje tudi kožo. Čeprav mlečna čokolada povzroča mozolje, pa jih temna čokolada ne.

3. Paradižnik
Paradižnik ima ogromno likopena in veliko antioksidantov, zato dela kožo elastično in gladko, poleg tega nas ščiti pred škodljivimi sončnimi žarki in naj bo čim bolj pogosta jed na vašem jedilniku. To pomlad poskušajte povesti čim več paradižnikovih jedi.

4. Oreščki
Oreščki, orehi pa še posebej, imajo veliko omega-3 maščobnih kisline, ta pa pomaga pri obnavljanju kože. Vedno imejte pred očmi, da imamo pozimi pogosto suho kožo, ki se mora luščiti, to pa naj se zgodi na zdrav način.

5. Kivi
Najboljša jed za zdravo kožo na začetku pomladi je kivi. Ima veliko antioksidantov, veliko vitamina C in kalija, močno pa spodbuja proizvodnjo kolagena. Če le niste alergični, kar je pri kiviju pogosto, jejte čim več kivija.
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021