Datum: 18.2.2022 16:59:26 - Rubrika: Dobro je vedeti
živila, ki jih zvečer ne bi smeli jesti
Ker se presnova med spanjem upočasni, je zelo pomembno, da zvečer ne jemo predelane industrijske hrane. Ali veste, kaj to pomeni?
Zvečer bi morali jesti nepredelana in polnovredna živila, ki se zlahka pretvorijo v energijo, kajti samo tako se zaužita hrana ne bo spremenila v neželene kilograme. Obstajajo živila, ki jih popoldan (ne samo zvečer - velja za čas po kosilu!) ne bi smeli nikdar uživati. Razmislite o njih ...

Čips
Na žalost mnogih, čipsa ne bi smeli nikdar jesti v popoldanskem, še manj pa v večernem času. Vsebuje namreč veliko nezdravih maščob, je ocvrt in močno povečuje telesno težo, čeprav se nam to ne zdi. Če se sprašujete, kako se od 100 gramov čipsa zredimo za 1 kilogram, pomislite, kaj se dogaja v vašem telesu (zamaščene žile, upočasnjena presnova, motena prebava ...). Problem čipsa ni samo to, kar pojeste, pač pa to, kar v telesu povzroči. Čips ima namreč izredno malo vlaknin, beljakovin in drugih hranilnih snovi, zato ne nasedajte trgovcem, ki vam skušajo prodati najbolj nevarno živilo med vsemi, to so transmaščobne kisline in soli.

Sladoled
Tudi sladoleda vam v popoldanskem času ne priporočamo. Sladoledi imajo namreč velike količine ogljikovih hidratov, ki se nalagajo na stene želodca, zato pride do najrazličnejših vnetij, refluksa in neželenega zadrževanja maščob.

Čokolada
Čokolade mnogi ne jemljejo resno, ker je tako majhna, da vam zagotovo ne more škoditi. Pa ni res!

Čokolado mnogi razumejo kot prigrizek in niti pomislijo ne, da se tudi za majhnimi grižljaji skriva ogromno kalorij. Ker pa čokolada večinoma ni naravna in v samostojni obliki, se problem pojavi pri mlečnih čokoladah. Ste kdaj pomislili, da je v 70 % temni čokoladi vendarle 30 % mleka in sladkorja? Celo 20 % v 80 % temni čokoladi je veliko, celo preveč!

Seštevanje čokoladnih kalorij vas hitro pripelje do krute resnice ...

Beli kruh
Izdelkom iz bele moke se je vedno dobro izogibati. Naj to ne velja samo v času, ko želite shujšati. Predelana žita imajo namreč izredno malo vlaknin, skoraj nič hranilnih snovi, gluten je škodljiv tudi, če niste občutljivi nanj. Belo moko poskusite v vsakem primeru črtati iz svojega jedilnika. Ne samo popoldan in zvečer!
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021