Datum: 19.2.2022 6:54:37 - Rubrika: Dobro je vedeti
Zajtrk, ki zastruplja telo
že res, da so zajtrki zelo zdravilni, vendar pa vsi niso zdravi. Veste, kateri niso?
Zajtrki so zelo pomembni za pravilno delovanje organizma in še dobro, da čez dan porabimo vsi energijo, ki jo dobimo. Zato, zajtrki ne redijo. Neposredno zagotovo ne. A kaj, ko pa se med množico živil pojavijo tudi takšne, ki naš metabolizem močno obremenijo ...

Slanina
Slanina je zelo pogosta, vendar pa tudi zelo nevarna. Slanina namreč vsebuje veliko nasičenih maščob in holesterola, poleg tega pa je še močno predelana z nitrati, kar povzroča glavobole.

Pecivo s sirom in maslom
Za pekovsko pecivo ste verjetno že velikokrat slišali, da vsebuje veliko ogljikovih hidratov, vlaknin, beljakovin in drugih hranilnih elementov pa je tako malo, da tega v naravi ni. Pekovsko pecivo ni hranilno, nima nobene vrednosti, veliko bolje je nič jesti, kot pacati po črevesju s hrano, ki to ni.


Energijske ploščice so sladkorne bombe, ki vam sicer dajo energijo, vendar ne uravnoteženo in niti približno ne bogato z živili, ki jih potrebujete. 100 gramov energijske ploščice je podobno, kot bi za zajtrk pojedli polkilogramsko mlečno čokolado. Lahko nam verjamete, da v njej ni nič zdravega.

Čas
Čas je naš največji sovražnik, pa ne v takem smislu, kot si mislite. Stvar je namreč, da je bila slanina pred nekaj desetletji povsem zdrava in primerna za jutranji obrok. Tudi pekovsko pecivo je bilo iz polnozrnate moke (ko je še moka imela višjo vrednost), namesto energijskih ploščic smo jedli povsem naravne kosmiče.

Kako veste, da vaš zajtrk nima zadostne energijske moči? Če boste po dveh urah lačni, potem nekaj jeste narobe.
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021