Datum: 7.2.2022 18:14:08 - Rubrika: Dobro je vedeti
Naravni energijski napitek. Ga poznate?
Športniki so ga pred nekaj desetletji veliko pili, potem pa se je na ta običaj skoraj pozabilo ...
Znano je, da sok kislih kumaric zmanjšuje krče, znižuje visoko temperaturo in s svetlobno hitrostjo regenerirajo mišice.

Študija pred pol stoletjem, se je skoncentrirala samo na športnike in od tedaj velja sok kislih kumaric za najboljši naravni regenerator za športnike, na vse ostale pa se je hitro pozabilo. V raziskavi je namreč sodelovalo 635 testirancev. Eni so dobili običajno vodo, drugi kisle športne napitke, manjša skupina pa kumarični sok. Analizo so večkrat ponovili in vsakič anketirance prosili, naj telovadijo, dokler ne bodo začutili krčev in vsakič znova so tisti s sokom kumar ostali najdlje.

Sok vloženih kumar ima namreč veliko natrija in elektrolitov, zato pospešuje obnavljanje mišic. Tekočina, ki se izgubi med potenjem, se nadomesti s tekočino polno zdravih mineralov in drugih koristnih elementov, to pa preprečuje nastanek krčev in preprečuje dehidracijo. Če primerjamo sok kislih kumar, je učinek na organizem veliko močnejši, boljši in kvalitetnejši od najboljših športnih napitkov, kar jih danes poznamo, pa še sladkorja ni nič v njem.

Ko boste naslednjič spraznili kozarec kislih kumar, soka nikar ne zlijte v stran, pač pa kozarec shranite v hladilnik in ga prihranite za trenutke intenzivnega treninga.

Poskusite. Telo vam bo hvaležno ...
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021