Datum: 7.2.2022 13:35:03 - Rubrika: Dobro je vedeti
Nenavadna dieta, ki deluje
Ko ji je nutricistka rakla, da mora biti pozorna na samo eno stvar, je takoj sprejela izziv. V treh mescih je shujšala za 14 kilogramov.
Zgodba srbske pevke Jane TodoroviŠ verjetno ne bi nikdar tako odmevala, če za tem ne bi stal konkreten dosežek, ki mnoge dobesedno šokira.

Pevka je pred tremi mesci imela 82 kilogramov in spominja se, da je o višku kilogramov potarnala prijateljici, ta pa ji je svetovala, da naj povpraša za mnenje nutricistko. Jana se spominja, da je pristala na ta izziv, samo je imela kup zadržkov za nutricistko. Pravi, da ne mara omejitev, rada dobro in kvalitetno je, stroge diete z veliko telovadbe niso zanjo. V življenju je poskusila že nešteto diet, a nobena ni delovala.

že po prvem obisku nutricistke jo je šokiral njen nasvet, ker ga ni še nikdar nikjer zasledila. Naročila ji je samo eno stvar: jesti mora samo kuhano hrano.

Jana se spominja, da se ji je sprva zdel nasvet smešen in ni razumela, kaj to pomeni in kako bo s tem hujšala, a ji je bilo z vsakim dnem bolj jasno, da ta nasvet skriva v sebi več, kot se zdi. Shujšati 14 kilogramov in pri tem praktično nič spremeniti prehrane že meji na znanstveno-fantastiko.

A šele podroben pregled razkrije skrivnost te diete ...

Jana se je morala odpovedati vsem ocvrtim jedem. Črtati je morala kruh, odpadle so sladkarije, začinjena hrana, meso v velikih količinah ... Spominja se, da se je teden dni samo privajala na kuhano dieto in šele po tedni dni je začela paziti na količine (nikdar več, kot 500 kalorij manj od njene idealne količine).

Pravi, da sta njeno kosilo in večerja približno enako velika. Če za kosilo poje malo, za večerjo ne sme pojesti več. Kuhano meso je sicer dobro, pravi Jana, a ga ne morete pojesti veliko. Še posebej, če veste, da boste enak kos morali pojesti še zvečer.

Pevka pravi, da sta bila prva dva tedna najhujša, ker se jo je pogosto lotevala skušnjava. Pečena in ocvrta hrana sta bili prej vsak dan na njenem jedilniku, ta prememba pa je pokazala, da ni problem v tem, da bi bila lačna, pač pa na naš vsakdan močno vpliva psiha in prav to je najtežje premagati.

Še dobro, se spominja Jana, so po nekaj tednih začeli kilogrami upadati. Po mescu dni celo tako hitro, kot še nikdar do takrat.

Čeprav ima Jana danes 68 kilogramov, pravi da bo še vztrajala. Pravzaprav se je v vmesnem času tako navadila na spremenjen način prehranjevanja, da prav nič ne pogreša prejšnje prehrane. Rada bi shujšala še malo in verjame, da bo do pomladi že imela manj kot 62 kilogramov.

To pa pomeni, da bo to zimo shujšala za 20 kilogramov.
vkj
Zanimivosti
Barvne palačinke čez celo leto
Zanimivosti
Začnite zamrzovati limone
Dobro je vedeti
7 razlogov, zakaj jesti avokado
Dobro je vedeti
živila, ki se nam zdijo uporabna, a so le produkt marketinga
Dobro je vedeti
Razstrupljevalni vikend
Dobro je vedeti
Kdaj je čas, da prenehate jesti kruh?
Dobro je vedeti
živila, ki škodujejo zdravju jeter
Dobro je vedeti
7 živil, ki pospešujejo izgorevanje maščob
Zanimivosti
10 podjetij, ki upravljajo skoraj ves svet
Zdravje, lepota
S hrenom do boljšega spomina, vida, sluha in manj maščob
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021