Datum: 31.1.2023 11:38:24 - Rubrika: Zanimivosti
Hujšanje s kavo deluje samo, če ne delate tega
Kava sama po sebi ni problematična. Problematična postane takoj, ko jo mešamo z drugimi stvarmi. Veste katerimi?
Kava je na splošno koristna za organizem. Krepi imunski sistem, pomaga vam pri vzdrževanju telesne teže, jutranji ritual pitja kave pa danes organizmu čas, da se na miren način prebudi in preklopi na dnevno aktivnost.

Poleg tega je kombinacija kofeina in telesne aktivnosti najboljši način za izgubo odvečnih kilogramov. Kofein v tem primeru deluje kot topilec odvečnih maščob.

Vendar pa, kofein je zdrav za organizem tako dolgo, dokler ga ne zmešamo s čim drugim. In prav od teh lastnosti je odvisen vpliv. Če ga mešate s čim zdravim, bo kofein samo poudaril zdravilno komponento, na žalost pa ga mnogi kombinirajo s čim slabim, kar še bolj poudari slabe lastnosti.

Verjetno vam je že jasno, da ima kava, ki jo sladkamo s samo eno žličko sladkorja, enake učinke, kot bi pojedli 8 žličk sladkorja. Ne samo, da s tem dobimo kalorijsko bombo, tudi organizem napolnite s snovmi, ki mašijo žile, obremenjujejo srce, dvigujejo pritisk ...

Če mislite, da se negativni učinki pojavijo samo, če pretiravamo s sladkorjem, v primeru kofeina ni tako. Ker se poudarijo slabe lastnosti, je že malo sladkana kava preveč obremenjujoča za naš organizem.

Zato: nikar se ne navadite na sladko kavo. Ne uporabljajte niti umetnih sladil in kave nikar ne mešajte s čim sladkim (ledena kava je dobesedno strup v kozarcu - zakaj bi na tak način uničevali svojo presnovo?!).

že tako in tako imamo problem, da pojemo preveč sladkorja, zato nam multiplikatorji, kakršen je kofein, povzročajo samo težave.
vkj
Zdravje, lepota
Jogurt s to začimbo dela čudeže
Zdravje, lepota
Pijača za hujšanje, ki nadomesti kosilo in večerjo
Zdravje, lepota
Ste že slišali za neverjetno shujševalno dieto z jogurtom in krompirjem?
Zanimivosti
Vojna za čevapčiče
Zdravje, lepota
Pozabite na odvečne kilograme!
Zdravje, lepota
5 bolezni, ki se vidijo na obrazu
Dobro je vedeti
Kako sladek krompir spremenite v večerjo?
Zdravje, lepota
Vsak dan manj trebuha s tem nenavadnim nasvetom
Dobro je vedeti
Tjaša Ferme in pater dr. Karel Geržan na Spiritualnem kampu v Metliki
Dobro je vedeti
Kombinacija, ki vam prihrani marsikatero zdravilo
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021