Datum: 30.12.2022 21:17:39 - Rubrika: Dobro je vedeti
Cepivo proti starosti
Znanost je potrdila: starost je napad zombi celic, ki se jih lahko znebimo. Hm ...
Japonski znanstveniki so še pred leti najavili, da so odkrili t.i. zombi celice, ki povzročajo starost. Takrat jim nihče ni verjel, ker nihče ni razumel o čem govorijo. Nedavno pa so naredili korak naprej ...

Ko so še drugi znanstveniki preverili za kaj gre, so tudi sami potrdili: res je, s staranjem se v našem organizmu povečuje delež "nepomembnih" celic, ki izrivajo pomembne in tako zmanjšujejo elastičnost organizma, predvsem pa ovirajo regeneracijo. To so celice, ki nastajajo v vsakem od nas in, ko je teh celic preveč, se naše telo ne more več regenerirati.

Pojasnilo je slišati smiselno, zato so tudi znanstveniki drugod po svetu prevzeli termin "zombi" celice.

A na univerzi v Juntendu na Japonskem so profesor Toru Minamino in njegov tim izdelali učinkovino, ki trenutno deluje samo na miših, a zelo učinkovito deluje na zombi celice in ne samo, da ustavi procese staranja, pomaga tudi telesu, da se regenerira, samo-pozdravi, torej pomladi.

Prvi test (iz leta 2017) je pokazal, da lahko miši živijo 15 % dlje, a test iz leta 2020 je že dosegel 35 % podaljšanje življenjske dobe. Japonci se hvalijo, da so zadnji rezultati občutno boljši! Ali to pomeni, da bo človeštvo brez težav živeli 150, morda 200 let in več?

Zakaj je dolžina življenja tako pomembna?

Japonci se očitno ne morejo sprijazniti, da bi pot z današnjo tehnologijo do nam najbližjega planeta trajala 9 mesecev. Najbližja zvezda je od nad oddaljena 4 svetlobna leta (če bi potovali s svetlobno hitrostjo). Ker pa nihče ne pravi, da moramo potovati tako hitro (Einstein je celo dokazal, da to ni mogoče), lahko potujemo pol počasneje, kar pomeni 8 let (in 8 nazaj), Z vidika sedanjega človeškega življenja je to skupaj 16 let, kar je precej. Če pa bi ljudje živeli 200 let, bi to bilo lažje ...

Ima pa ta japonska vizija vsaj en velik problem ...

Obnovljene celice spremljajo sprva manjša, čez čas pa zelo huda, neprijetna vnetja. Zdravila proti temu še ni, zato anti-starostnih tablet še nekaj let zagotovo ne bo na tržišču. Morda bo čez 10 let drugače, a bodo tablete namenjene samo astronomom na dolgih potovanjih.

Kakorkoli obrnemo, zdi se, da bomo zadnja generacija, ki bo doživela naravno smrt.
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021