Datum: 26.12.2022 6:15:07 - Rubrika: Recepti
5 bolezni, ki jih zdravi bananin čaj
Banane nam dajejo energijo, so dobre pred spanjem, so dobre za zajtrk, no, zdaj pa vam odkrivamo še čaj, ki vsakega preseneti tako po okusu, kot tudi zdravilnosti!
Bananin čaj je zaklad kalcija in magnezija. Oba sta namreč minerala, ki sta zelo pomembna za pravilno delovanje srca in kakovosten spanec. Ker pa ta čaj vsebuje tudi vitamin B6, krepi imunski sistem in pozitivno vpliva na rdeče krvne celice. Vsebuje še antioksidante, ki se uspešno borijo proti prostim radikalom, ki povzročajo zelo naporne rakave bolezni in bolezni srca, nenazadnje pa vsebuje tudi veliko vitamina C, ki v tem primeru sprošča in pomirja celoten organizem, da mu ne zmanjka moči.

Raziskave dokazujejo, da bananin čaj med drugim tudi preprečuje napenjanje, kombinacija magnezija in kalija pa pomaga pri nespečnosti in uravnava optimalen nivo sladkorja (to, kar je naloga inzulina). Zaradi vsega tega je bananin čaj najlepše darilo narave, ki si ga lahko omislite.

Recept za bananin čaj

Čaj pripravimo tako, da banano skupaj z lupino narežemo na kolobarja in jih damo v 5 do 7 dcl vode. Vse skupaj kuhajte 5 do 10 minut. Voda naj bo ves čas tik pod vreliščem.

Na koncu odstavite in počakajte, da se mešanica nekoliko ohladi. Nato dodajte cimet in med (neobvezno) ter vse skupaj precenite.

Poskusite!
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021