Datum: 21.12.2022 10:59:08 - Rubrika: Dobro je vedeti
Preveč sladkorja? Nič hudega!
Pojedli ste preveč sladkorja? Nič hudega! S tem trikom lahko napako popravite.
Po preveč zaužitega sladkorja mnogi delajo napako in ležejo spat, a dejstva so povsem nasprotna. če želite iz telesa spraviti preveč sladkorja, uporabite te trike:

Več gibanja
Se ne morete zaustaviti, ko se pred vami znajde pladenj s sladkarijami? Hm ... To je res problem! Še posebej velik problem, ker je doslej veljalo, da je edina rešitev ta, da ležete v posteljo in počakate, da vam nivo sladkorja v krvi pade (beri: da inzulin opravi vso potrebno razgradnjo - pri mlajših gre hitreje, kot pri starejših).

A danes vemo, da lahko ta problem rešite v samo 15 minutah, če greste na lahek sprehod. Pomembno je, da se 15 minut gibljete in globoko dihate, pa bo organizem opravil vse, kar bi v 2 urah med spanjem.

že res, da bi 2 uri spanja bolj temeljito očistilo sladkor, a 15 minut sprehoda je lahko dovolj, da vrednost pade na sprejemljivo mejo.

Čaj z limono
Drug način zniževanja sladkorja je, da popijete skodelico zelenega čaja v katerega ste dali sok cele limone. Temu ne dodajte nič sladkorja, nič medu, še sok limone lahko nadgradite tudi z mesenim delom limone (ne pozabit, da je v belem mesnatem delu največ vitaminov).

Zapomnite si, če imate na jedilniku hrano, ki povzroča zakisanost, je vselej dobro, če imate protiutež.

Podobno pravilo velja tudi za sladkor, zato v prazničnih dneh, ki nas spravljajo v skušnjavo, vedno imejte pri roki dovolj limone in dovolj zelenega čaja, ki med drugim vsebuje kopico antioksidantov, ki so dobri za kup drugih bolezni (težave s sklepi, ožiljem, srcem, hormoni ...).

Smuti
Uporabite veliko sadja, predvsem jagodičevja, nič sladkorja, veliko avokada, zeleno-listnate zelenjave (špinače imejte vedno dovolj) ... Tak smuti raje kot z mlekom, kefirjem ali jogurtom razredčite z mlačno vodo, ker bo v takem primeru taka mešanica hitreje opravila z viškom sladkorja. Pri tem upoštevajte, da je v vašem želodcu prostora za 7 dcl, zato je zelo pomembno, da smuti razredčite toliko, da v želodcu ustvarite občutek polnosti, sitosti. Ni treba pretiravati!
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021