Datum: 17.11.2021 16:52:58 - Rubrika: Dobro je vedeti
Trije glavni znaki slabe vode
Kako veste, kdaj iz vaše pipe teče slaba voda in kaj to pomeni? Na žalost, nič dobrega ...
Slaba voda je pogosto vzrok za vrsto težkih bolezni, najhuje pa je, da se tega pogosto ne zavedamo. Bolezni prepoznamo šele, ko se pojavijo bolečine v želodcu, vendar je takrat že prepozno.

Strokovnjaki ocenjujejo, da 18 % bolezni, kot so hepatitis A, tifus in celo kolera, še vedno nastanejo od vode iz pipe. Ker pa so to bolezni, ki ne nastanejo čez noč, je težko dokazati povezavo.

Prav zato bodite pozorni na te tri znake iz katerih se lahko razvijejo težke bolezni:
  • Vonj
    Če ima voda slab vonj, v njej so vidni znaki rje ali vodnega kamna, po umivanju v pomivalnem stroju pa ostajajo na posodi madeži, potem je to lahko znak, da je v vodi (pre)več vodikovega sulfida, ki sicer ni nevaren, če je v zmernih količinah, a kljub vsemu morate biti previdni.

  • Madeži po umivanju
    Včasih boste na posodi prepoznali trde delce podobne pesku. V resnici je to vodni kamen, ki je v vsaki vodi iz pipe precej pogost. Ti delci peska lahko vplivajo na delovanje ledvic, sklepov, predvsem pa ožilja. Če pesek vidimo po umivanju v pomivalnem stroju, gre za precej nevarno zadevo, ki je na prvi pogled ni mogoče prepoznati, a se te soli nalagajo v našem telesu. Če je pesek tako velik, da ga vidite s prostim očesom, tako vodo takoj nehajte uporabljati za kuho.

  • Klorirana voda
    Skrbniki vodovodnega omrežja pogosto dodajajo klor (tudi, če rečejo, da tega ne počno, jim ne verjemite). Klor namreč nevtralizira mikroorganizme, na žalost pa ima enak učinek tudi na dobre mikroorganizme v vašem telesu. Klorirana voda je zelo rakotvorna, pušča sledi drugih težkih kovin, tvorijo se strupene dušikove spojine, v primeru manj kvalitetne vode, pa v njej ostajajo celo sledi naftnih derivatov. Tako vodo takoj nehajte uporabljati!

vkj
Dobro je vedeti
Trije glavni znaki slabe vode
Dobro je vedeti
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Zdravje, lepota
Dodatek k čaju, ki preseneča
Zanimivosti
5 alternativ za kavo
Zanimivosti
Shujševalni fenomen: kako je Fatima izgubila 32 kilogramov?
Dobro je vedeti
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Dobro je vedeti
Kako v samo 4 urah pozdraviti vneto grlo
Dobro je vedeti
Zakaj veliko ljudi po prehladu in angini kmalu še enkrat zboli
Dobro je vedeti
Ali veste, kdaj piti hladno in kdaj mlačno vodo?
Zdravje, lepota
Sadje, ki premaguje ogljikove hidrate
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021