Datum: 10.11.2021 18:32:10 - Rubrika: Dobro je vedeti
Če zjutraj ignorirate vneto grlo, vam bo lahko kasneje žal
Vsakogar kdaj zjutraj boli grlo. Lahko je zaradi suhega zraka, lahko gre za lažji prehlad, kriva je lahko tudi sinočnja hrana ... Karkoli je, bodite previdni ...
Vsakdo pozna neprijetne jutranje občutek bolečega grla, ki večinoma čez dan izzvenijo in nanje pozabimo. Pa ne bi smeli! Kratkotrajno boleče grlo je znak, ki ga ne smemo spregledati. Telo nam očitno sporoča nekaj pomembnega.

Res je, da imajo kadilci zjutraj pogosto vneto grlo. Vneto grlo se lahko pojavi tudi zaradi suhega zraka in kopice alergijskih reakcij. A to so samo najočitnejši vzroki. Tistih bolj resih velikokrat niti opazimo ne.

Zdravniki opozarjajo, da je vneto grlo lahko tudi znak, da je nekaj narobe s prebavo. Med spanjem lahko želodčna kislina vstopi v zgornja dihala, kar povzroči draženje in najmanj neprijeten občutek. Če se vam to dogaja pogosto, tudi takrat, ko ne večerjate, se posvetujte z zdravnikom.

Vneto grlo je lahko tudi znak bolezni dihal. Čez dan lahko kontroliramo dihanje in zato bolezni dihal ne občutimo, ponoči pa, ko dihamo skozi usta, se lahko pogosto zbudimo z vnetim grlom. Pozorni bodite, ker je to lahko opozorilo na bolezen iz pljuč, ali pa na bolezen iz ustne votline.

In še en simptom je pogost: vneto grlo je lahko tudi posledica smrčanja pri tem pa bodite pozorni na dvoje. Če prej niste smrčali, zdaj pa, je lahko krivo nenadno povišanje teže. Organizem dobi večji apetit, ko začuti, da mu grozi nevarnost in si nabira energijo (priporočamo: kak dan ali dva postenja - če bi lahko dan preživeli z zelenjavnimi smutiji, bi bila to najboljša izbira). Lahko pa je krivo samo to, da sinoči niste popili dovolj vode.

V vsakem primeru poskusite ukrepati. Nikar pekočega jutranjega grla ne potlačite v pozabo!
vkj
Dobro je vedeti
Trije glavni znaki slabe vode
Dobro je vedeti
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Zdravje, lepota
Dodatek k čaju, ki preseneča
Zanimivosti
5 alternativ za kavo
Zanimivosti
Shujševalni fenomen: kako je Fatima izgubila 32 kilogramov?
Dobro je vedeti
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Dobro je vedeti
Kako v samo 4 urah pozdraviti vneto grlo
Dobro je vedeti
Zakaj veliko ljudi po prehladu in angini kmalu še enkrat zboli
Dobro je vedeti
Ali veste, kdaj piti hladno in kdaj mlačno vodo?
Zdravje, lepota
Sadje, ki premaguje ogljikove hidrate
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021