Datum: 11.10.2021 13:50:30 - Rubrika: Dobro je vedeti
Test s krekerji, ki vam pove, koliko ogljikovih hidratov lahko pojeste
Koliko ogljikovih hidratov lahko pojeste na dan, da boste še vseeno hujšali? Krekerji vam lahko zelo hitro razkrijejo resnico.
Danes nas z ogljikovimi hidrati bombardirajo iz vseh strani, zato jih najpogosteje krivimo za višek kilogramov, ki se nam nabirajo na sicer popolni postavi, kajne?! Vendar pa vse več nutricistov opozarja, da telo potrebuje tudi ogljikove hidrate, le pretiravati ne smemo z njimi.

Kako ugotoviti, koliko ogljikovih hidratov je ravno prav za vaš organizem?

Hujšati in se ne povsem odpovedati ogljikovim hidratom je vprašanje, ki za marsikoga nima odgovora. A vse vendarle ni tako črno.

Za test, ki ga je predlagala genetičarka dr. Sharon Moalem iz Kanade, potrebujemo samo ne majhen ugriz v kreker, ki pa ga moramo zadržati v ustih. Niti gristi ga ne smete, samo počakajte da se vam kreker stopi v ustih in spremeni okus. Vsi krekerji namreč čez čas v ustih spremenijo svoj slankast okus v sladkega. Pomemben je čas, kdaj se to zgodi.

Če se zgodi prej kot v 15 sekundah: vaše telo hitro in učinkovito razgradi ogljikove hidrate in jih lahko brez skrbi pojete tudi 250 gramov.

Če se okus spremeni po 15 do 30 sekundah: vaše telo se zmerno dobro spopade z ogljikovimi hidrati, zato jih ne smete pojesti več kot 200 gramov na dan.

Če niti po 30 sekundah ne zaznate spremembe: to je znam, da morate biti previdni in na dan ne smete pojesti več kot 100 gramov ogljikovih hidratov.
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021