Datum: 6.10.2022 20:56:09 - Rubrika: Dobro je vedeti
Čokoladno mleko učinkovitejše od športnih pijač?
Znanost je zbrala dovolj dokazov, da lahko upravičeno trdijo, da je čokoladno mleko po treningu učinkovitejše od športnih pijač. Ali res?
Da moramo po intenzivnem treningu zaužiti veliko beljakovin, ki jih potrebuje telo za regeneracijo, je znano, manj znano pa je, da ima čokoladno mleko ne samo več beljakovin, pač pa tudi več drugih zdravih sestavin, ki jih športne pijače večinoma nimajo. Zato nutricisti priporočajo, da po vsakem treningu popijete kozarec ali dva (od 250 do 400 ml) čokoladnega mleka, ostalo pa naj bo navadna voda.

Čokoladno mleko ima veliko zdravih maščob, poleg tega pa še vitamina A, B in D ter minerala magnezij in kalcij. Strokovnjaki namreč zagovarjajo, da je idealno razmerje za regeneracijo mišic 4 grame ogljikovih hidratov na 1 gram beljakovin.

Prav takšno razmerje ima čokoladno mleko!

Bistvo tega razmerja pa ni samo korist za mišice, ki se hitreje in lažje obnovijo, zelo pomembno vpliva tudi na delovanje srca in predvsem elastičnost žilnega sistema.

Testi so pokazali, da je 34 minut po treningu najbolj ključnih. Če takrat popijete čokoladno mleko, bo vaš organizem hitreje okreval, kot bi to bilo v primeru, da spijete katero od komercialnih športnih pijač, ki pogosto vključujejo tudi sladkor in druge enostavne ogljikove hidrate.
vkj
Zdravje, lepota
Lahko preprost preliv pahne kemoterapijo v pozabo?
Dobro je vedeti
Riževa sluz in banane proti driski
Dobro je vedeti
800 let staro božje zdravilo
Dobro je vedeti
Kdo so največji zaviralci apetita?
Zdravje, lepota
3 sestavine, ki bodo skupaj spremenile svet
Zanimivosti
Bi radi bolj dolgo živeli? Ni problema!
Dobro je vedeti
Tega vam zdravniki ne bodo nikdar povedali
Zanimivosti
Zdravi jetra, žolč in ščitnico
Dobro je vedeti
Mešanica, ki vam povrne imunski sistem
Dobro je vedeti
Barva kože na obrazu razkriva vnetje pljuč
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021