Datum: 27.9.2021 14:30:52 - Rubrika: Dobro je vedeti
Kako rozine pomagajo zdravju
Rozine so v resnici posušeno grozdje. Če so sušene na soncu, je njihova zdravstvena močobčutno večja. Rozine se odlično podajo k solatam jogurtom, žitaricam in ovsenim kosmičem.
Rozine so zanimiv dodatek tako k sladkim jedem, kot tudi slanim. Čeprav so majhne in na videz neugledne, pa je njihova moč izjemna. Vedno imejte pred očmi, da rozine hrano obogatijo in jo naredijo raznoliko in edinstveno, kar je najpomembnejši namen vsakega obroka. Rozine so bogate z vlakninami, imajo veliko vitaminov in mineralov, na žalost pa so bogate s sladkorji in kalorijami. To pomeni, da zmerno uživanje rozin telesu koristi, pretiravanje pa ne.

Kadar vas popade neizmerna želja po sladkem, so rozine najbolj prava izbira. Pazite le, da jih ne pojeste preveč. Za športnike in po intenzivni vadbi so rozine nejboljši sladki prigrizek.

Vlaknine v rozinah zelo pozitivno vplivajo na prebavo in zdravje črevesja. Prigrizek iz rozin med drugim tudi preprečuje zaprtje, hkrati pa daj občutek sitosti, kar tudi pomeni, da vas dlje časa ne bo napadel občutek lakote.

Med najpomembnejšimi minerali je seveda železo, ki je ključnega pomena za tvorbo rdečih krvnih celic, železo tudi pomaga prenašati kisik do celic v organizmu, ro pa je najboljši način, da premagate slabokrvnost. Učinek rozin je neverjetno hiter.

In še na kalcij se smemo pozabiti, ker je to ključni element za zdravje kosti in zon. Kalcij zmanjšuje tveganje za osteoporozo, kot tudi druge učinke staranja.

Kako najbolj zdravo jesti rozine?

Rozine jejte zjutraj, ali pa kot malica med obroki. Ne boste zgrešili, če boste dan prej pest rozin namočili v jogurt, ali kefir, in to počasi jedli dan kasneje.

Poskusite!
vkj
Dobro je vedeti
Trije glavni znaki slabe vode
Dobro je vedeti
Kako prepoznati nevarne paradižnike
Zdravje, lepota
Dodatek k čaju, ki preseneča
Zanimivosti
5 alternativ za kavo
Zanimivosti
Shujševalni fenomen: kako je Fatima izgubila 32 kilogramov?
Dobro je vedeti
Kako za večerjo pridobiti energijo, ne pa kilogramov
Dobro je vedeti
Kako v samo 4 urah pozdraviti vneto grlo
Dobro je vedeti
Zakaj veliko ljudi po prehladu in angini kmalu še enkrat zboli
Dobro je vedeti
Ali veste, kdaj piti hladno in kdaj mlačno vodo?
Zdravje, lepota
Sadje, ki premaguje ogljikove hidrate
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021