Datum: 17.9.2021 10:50:18 - Rubrika: Zdravje, lepota
Sestavine, ki solato spremenijo v kalorično bombo
Solate so resda zdrave, so pa tudi redilne. Tega se le redki zavedajo, razlogi pa se skrivajo predvsem v teh sestavinah ...
Če v solato zmešate vse, kar vam pade pod roke, je velika verjetnost, da boste močno zgrešili bistvo. Če na krožnik zmešate paradižnik, rukolo in še drugo zeleno-listnato zelenjavo, bo tak krožnik super. Ko pa dodate samo eno "napačno" stvar, boste izničili vse pozitivne učinke krožnika. Večina namreč v solatah vidi obroke, ki pomagajo pri hujšanju. Vendar to ne velja za solate, ki imajo te sestavine:

Koruza
Koruza ima veliko ogljikovih hidratov in veliko kalorij. Sicer ne vpliva na druge sestavine, vendar jedi, ki vsebujejo koruzo, še zdaleč niso dietne in z njimi ne boste shujšali. Zato, če je le mogoče, se poskusite ogniti koruzi. Koruza je primerna le, če jo jeste samostojno in je med obroki vsaj 2 uri razlike.

Kisla smetana
Tudi kisla smetana je zelo kalorična, jedi, ki jo vsebujejo, pa so izrazito težke in obremenjujoče za našo prebavo. Še več! Solata s kislo smetano celo redi.

Testenine
Da bi bile solate bolj sitostne, mnogi dodajajo testenine. To je tako, kot če bi se po zdravem obroku pojedli še 2 do 3 rezine belega kuha. Tega nikar ne počnite in ne jejte testeninskih solat.

Slani oreščki
Oreščki so sicer zelo dobrodošla popestritev vsake solate, vendar ne smejo biti ne slani in ne praženi. Dodatna sol namreč zadržuje vodo v telesu, povečujejo žejo, prav zato pa so zelo kalorični in redilni. že malo slani oreščki povsem izničijo korist solate!

Slanina
Ali res verjamete, da je solata dobra za prebavo, če ji dodate maščobo svinjske slanine?! Ne, ni! Ta kombinacija je celo škodljiva za želodec in črevesje, od hranljivih snovi ostale zelenjave, pa ne ostane nič. Hm ...

Majoneza
Pomislite, kako je narejena majoneza, in videli boste, da 100 gramov majoneze lahko v določenih primerih celo preseže ogromnih 1000 kalorij. Če pojeste skledo najbolj zdrave solate in je poleg "malo" majoneze, ste pravkar spravili vase pravo kalorično bombo. Nasploh pa za vse solatne prelive velja, da niso prijazni do shujševalnih diet.
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021