Datum: 14.9.2021 19:38:21 - Rubrika: Dobro je vedeti
živila, ki jih ne smete jesti na tešče
Bodite pozorni, kaj jeste za zajtrk, ker so lahko vmes tudi na videz zdrave jedi, ki povzročajo težave z želodcem in prebavo.
Tokrat predstavljamo nekaj "zdravih" živil, ki pri mnogih ljudeh povzročajo nemalo težav. Ker jih običajno jemo za zajtrk, njihovega vpliva pogosto niti ne opazimo. Zato previdno ...

Surova zelenjava
Surova zelenjava je zdrava, bogata z vitamini in minerali, a za prebavo, če jo jeste na tešče, predstavlja pravi izziv. Zelenjava pri nekaterih spodbudi nastajanje želodčne kisline in to vam lahko pokvari cel dan.

Jogurt
Če imate občutljiv želodec, se vsekakor izogibajte jogurtu in vsem jedem, ki so narejeni z njim. Jogurt namreč vsebuje mlečnokislinske bakterije, med katerimi je tudi nekaj takšnih, ki dražijo črevesje, želodčna kislina pa lahko povzroči pravi vihar v črevesju. Da bi zmanjšali vpliv kisline, v jogurt zmešajte nekaj oreščkov, dodajte kos avokada, ali pa žlico kosmičev, najbolje pa je, da jogurta ne jeste na tešče.

Banana
Banane na hitro zvišajo nivo sladkorja v telesu, ki pa potem tudi hitro pade. To lahko pri nekaterih povzroči občutek lakote, ki se vleče čez cel dan. Prisluhnite svojemu organizmu.

Citrusi
Da, tudi kozarec svežega pomarančnega soka je na seznamu nevarnih živil. Čeprav so citrusi izredno zdravi, pa lahko povzročijo neprijetno zgago. Edini primer, ki nima takega vpliva je limonin sok razredčen s kozarcem vode.

Na splošno velja, da lahko vse morebitne slabe učinke nevtralizirate na precej preprost način. Vsaj 20 minut pred zajtrkom popijte nekaj požirkov mlačne (ali tople) vode, pa teh težav ne boste imeli.
vkj
Dobro je vedeti
Ali vitamin A res vrača vonj?
Dobro je vedeti
Hrana, ki vas bo rešila napenjanja
Dobro je vedeti
Kaj je bolj zdravo: ajver ali kislo zelje?
Dobro je vedeti
Kirurško zmanjšanje želodca ni dovolj za popolno postavo
Dobro je vedeti
Bežite proč od hrane, ki povečuje apetit
Dobro je vedeti
Pozor: piščančje meso je lahko nevarno!
Dobro je vedeti
Ne zavrzite lupine granatnega jabolka!
Dobro je vedeti
Pijača številka 1 za hitro hujšanje
Dobro je vedeti
S spanjem proti debelosti in proti sladkorni
Dobro je vedeti
5 načinov, kako se znebiti odvečne soli v telesu
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021