Datum: 2.7.2023 10:30:04 - Rubrika: Dobro je vedeti
Hujšanje z rozinami
Čeprav je zdaj sezona svežega sadja in morda, kdo poreče, da ni pravi čas za suho grozdje, pa je vseeno vredno razmisliti o tem ...
Kdaj je pravi čas za rozine? Vedno! Če veste iz česa so narejene rozine, potem vem je verjetno jasno, da vsebujejo ogromno hranilnih snovi, zato bi jih morali pogosteje jesti.

Rozine so posušeno grozdje in ni res, da pašejo samo kot dodatek k slaščicam. So tudi izjemen prigrizek, samostojna jed. Rozine imajo veliko antioksidantov, vitaminov in mineralov vseh vrst. Tako kot grozdje. Pomembno pa je vedeti, da imajo rozine tudi ogromno sladkorja in zato nosijo v sebi veliko energije, k sreči pa so zelo sitostne. Za grozdje namreč velja, da ga ne smemo pojesti več kot pest grozdnih jagod in se tega težko držimo, pa je taka kontrola pri rozinah povsem mogoča.

In prav zaradi občutka sitosti, je priporočljivo hujšati z rozinami. Namreč: ko postanete lačni, pojejte pet rozin in lakoto boste hitro potešili. Če boste poleg tega pili veliko vode (še bolje limonade ali sok grenivk), lahko brez dodatnih ogljikovih hidratov, hitro shujšate.

Rozine vsebujejo tudi do 5-krat več sladkorja, kot grozdje. Ne vsebujejo vitamina C, imajo precej natrija in nič holesterola. Znanstveniki so prav tako potrdili, da lahko z rednim uživanjem rozin (nikar ne pretiravajte) znižamo tudi krvni pritisk. Stari Grki so z rozinami krepili zdravje prebavnega trakta.

Upoštevajte le, da začnete dan z obilnim zajtrkom, čas po kosilu pa preživite samo z rozinami. Pri takem režimu prehranjevanja poskusite vztrajati čim bolj dolgo. Po nekaj dneh se bodo pojavili še drugi pozitivni učinki: boljša forma, trdnejši imunski sistem, trdnejši spanec in seveda manj kilogramov.
vkj
Zdravje, lepota
Najmočnejši čistilec telesa: čaj z mlekom. A ne navadni čaj!
Dobro je vedeti
Požirek proti raku
Dobro je vedeti
Zakaj je dobro imeti filter vrečko čaja za vzvratnim ogledalom
Dobro je vedeti
Ali smemo v plastenke dolivati vodo?
Zdravje, lepota
Zdravi holesterol in topi kilograme
Zdravje, lepota
Edinstven recept iz ajde in jogurta
Zanimivosti
Poznate učinke indijskega ljubezenskega napitka?
Zanimivosti
Kam s presežkom kože po hujšanju?
Dobro je vedeti
Dodajte to v kavo in ... shujšajte!
Zdravje, lepota
Vitaminska bomba, ki raztaplja celulit
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021