Datum: 1.5.2022 19:50:59 - Rubrika: Dobro je vedeti
Ali veste, kje dobite največ rastlinskih vlaknin?
Vlaknine so ključna bližnjica do zdravega in učinkovitega metabolizma. Tega se zaveda premalo ljudi, ker ta živila jedo le redki ...
Vlaknine so med najbolj zaželenimi sestavinami vsake zdrave hrane in največ vlaknin v eni porciji najdemo v malinah. Porcija malin ima 8 gramov vlaknin, kar je skoraj tretjina dnevne vrednosti.

Vlaknine so ključnega pomena pri odvajanju toksinov iz telesa. Vlaknine lajšajo trebušne in črevesne težave in pomagajo celo pri hujšanju. Maline in robide spadajo med sadja z največ vlakninami, zato bi ju morali čim večkrat vključiti v dnevne jedilnike. Poleg tega imajo maline tudi veliko vitamina C, veliko mangana, veliko vitamina K, železa, magnezija, kalcija, fosforja, bakra, cinka, pa tudi vitaminov E, A in B6. Če pojeste skodelico malin, boste v svoje telo vnesli največ hranljivih snovi. Tega ne doseže nobeno drugo sadje.

Maline pa so pomembne tudi zaradi zelo učinkovitih antioksidantov in preprečujejo oksidativen stres, ki je neposredno povezan z rakavimi celicami. Maline poleg raka preprečujejo še sladkorno bolezen, bolezni srca, delujejo pa tudi proti staranju.

Za maline pa velja eno preprosto pravilo. Vse te koristi n hranljive snovi lahko dobite dokler so sveže. Maline predelane v sokove, smutije, tortice in peciva izgubijo veliko večino svoje moči. Maline morate jesti samo sveče (izjemoma so lahko tudi zamrznjene).

In še to ... Po količini vlaknin so maline krepko pred jagodami in borovnicami.
vkj
Dobro je vedeti
7 radioaktivnih stvari, ki jih imate v vašem domu
Zdravje, lepota
Kako na hitro spremeniti pH telesa
Dobro je vedeti
Ne zavrzite jajčnih lupin, raje jih specite
Dobro je vedeti
Koliko vode je še zdravo popiti?
Dobro je vedeti
Kako veste, kdaj je lubenica zrela in dobra?
Dobro je vedeti
Doma narejena CBD konopljina moka: recepti iz industrijske konoplje
Zdravje, lepota
Napitek, ki zravna trebuh in ga splošči
Dobro je vedeti
Zadnjica, ki bi si jo vsi želeli
Zdravje, lepota
S česnom nad mozolje
Zdravje, lepota
Čudežna formula za turbo hujšanje
Copyright (c)
VemKajJem.com
Avgust 2021